VANT: På herresiden var det sveitsiske Abraham Tadesse som kom først i mål Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix
VANT: På herresiden var det sveitsiske Abraham Tadesse som kom først i mål Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB ScanpixVis mer

Anonyme norske EM-plasseringer i halvmaraton

Beste norske nummer 30.

Ingen av de norske utøverne maktet å prege tetstriden under halvmaraton i friidrett-EM søndag.

På herresiden var det sveitsiske Abraham Tadesse som kom først i mål til tiden 1.02,03, tett etterfulgt av Kaan Kigen Ozbilen (Tyrkia) og Daniele Meucci (Italia).

Beste norske ble Asbjørn Ellefsen Persen som kom i mål som nummer 30 med tiden 1.05,56. Han slet med den varme temperaturen i Nederland.

Slet med pusten

- Jeg takler ikke luftfuktigheten og varmen og merket at det stoppet litt opp allerede etter fem kilometer. Etter 7-8 kilometer, fikk jeg en slags pipelyd da jeg pustet noe som gjorde det vanvittig tungt å puste. Til slutt ble det en kamp om å komme til mål og jeg synes det gikk forferdelig sakte etter hvert, sa Persen til NTB etter målgang.

Neste norske på resultatlista i mål var Marius Øyre Vedvik på 37.-plass. Jonas Lurås Hammer kom i mål til 60.-plass. Hans Kristian Fløystad endte på 68.-plass, mens Eirik Gramstad og Ørjan Grønnevig endte på henholdsvis 75.- og 84.-plass.

Tungt også for kvinnene

Også på kvinnesiden måtte man et stykke ned for å finne norske utøvere. Portugisiske Sara Moreira gikk til topps med 1.10,19, mens italienske Veronica Inglese tok sølvet foran Jessica Augusto (Portugal).

Veronika Brennhovd Blom ble beste norske på 64.-plass med 1.17,45. Hun fortalte til NTB etter målgang at hun stort sett var fornøyd til tross for en svært tung førsterunde.

- Det gikk bedre på andre runde, men jeg merket allerede på oppvarmingen at jeg ikke var helt pigg, sa hun.

Kristine Helle kom i mål kun fire plasser etter Blom, mens Eli Anne Dvergsdal endte på 73.-plass. De øvrige i norske i mål var Runa Skrove Falch (75) og Marthe Katrine Myhre (78).

(NTB)