Ansettelsen av ny langrennssjef drøyer

- Ikke ferdig med intervjuene.

ØNSKER JOBBEN: Smøresjef Knut Nystad er blant favorittene til å bli Norges nye langrenssjef. Her sammen med Petter Northug under Falun-VM i februar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
ØNSKER JOBBEN: Smøresjef Knut Nystad er blant favorittene til å bli Norges nye langrenssjef. Her sammen med Petter Northug under Falun-VM i februar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges Skiforbund arbeider fremdeles med å finne Åge Skinstads etterfølger som norsk langrenssjef, etter at prosessen sist måned ble utsatt til etter sommerferien.

Leder for langrensskomitéen Torbjørn Skogstad forteller at det fremdeles gjenstår flere intervjuer med aktuelle kandidater. Skinstad forlater formelt stillingen ved månedsskiftet.

- Vi har hatt inne folk til intervju, men vi er ikke i mål. Vi ser på det som helt uproblematisk. Det er viktig å bruke den tida vi trenger. Vi har ikke satt noen frist for når ansettelsen må være klar. Det er ganske rolig ut over høsten, sier Skogstad til Dagbladet.

- Snakket med mange Det er bemanningsbyrået Adecco som leder prosessen, i samråd med langrennskomitéen. Skogstad forteller at det har vært mange personer inne til intervju og at de har valgt å gå videre med en mindre gruppe. Likevel skal enda flere få presentert seg i tiden som kommer.

- Adecco har snakket med relativt mange. Så har vi hatt et finaleheat. Det er litt vanskelig der vi er nå - i og med at vi ikke er endelig ferdig med intervjuer. Det er flere som skal involveres. Vi har hatt en god prosess, men klarte ikke å lande den før ferien, opplyser Skogstad.

Knut Nystad har tidligere blitt omtalt som en av de aktuelle kandidatene til jobben, og nå forteller Norges smøresjef at han har vært inne til to intervjuer.

- Jeg ble først invitert inn til et førsteintervju og så et andreintervju. Etter det har det vært stille. Jeg fikk beskjed fra Adecco om at sommeren kom litt raskt på dem. Alt jeg vet er at avgjørelsen kommer etter ferien, sier Nystad til Dagbladet.

- Ekstremt krevende jobb Mens Skogstad ikke ønsker å gå ut med navn på personene de vurderer, legger ikke Nystad skjul på at han ønsker å bli Norges nye lanngrenssjef.

- Skulle jeg få tilbud om å ta den jobben, vil jeg selvfølgelig se hardt og nøye på det. For min del har jeg alltid sagt at jeg er kjempefornøyd med den jobben jeg har, den er kjempespennende og utfordrende, men det er et stort kompliment å høre at folkene jeg har jobbet sammen med siden 2006 er så fornøyde, og har så stor tro på meg, at de ønsker meg som sjef, sier Nystad, som er forberedt på en krevende hverdag som langrennssjef om han viser seg å bli mannen Skiforbundet går for.

- Det er en ekstremt utfordrende jobb, og jeg tror det blir veldig vanskelig å bli «den nye Åge Skinstad». Derfor må den som tar over jobben få lov til å bli «sin nye jeg».

HAR GITT SEG: Skiforbundet jobber med å finne Åge Skinstads etterfølger som langrenssjef.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HAR GITT SEG: Skiforbundet jobber med å finne Åge Skinstads etterfølger som langrenssjef. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer