ERKERIVALER: Nyansatt Manchester City-manager Pep Guardiola har et betent forhold til José Mourinho. Nå kan de ende opp i samme by. Foto: Scanpix
ERKERIVALER: Nyansatt Manchester City-manager Pep Guardiola har et betent forhold til José Mourinho. Nå kan de ende opp i samme by. Foto: ScanpixVis mer

Ansettelsen som vil ryste Manchester skal bare være timer unna

Guardiola kan få besøk av sin største fiende.

(FourFourTwo): Med bare én runde igjen av Premier League-sesongen 2015/2016, er klubbene for lengst i gang med rekrutteringsarbeidet som skal gjøre dem best mulig rustet til den neste.

Mens det blir uhyre spennende å se om seriemester Leicester klarer å beholde overraskelseslaget sitt intakt, og hvem Claudio Ranieri bringer inn til King Power Stadium, kjenner mange av de tradisjonelle toppklubbene garantert på presset om å reise seg fra årets skuffelser.

Vi har allerede sett Chelsea og Manchester City ansette henholdsvis Antonio Conte og Pep Guardiola som sine nye managere. Og Manchester United vurderer trolig å bytte ut Louis van Gaal allerede nå, ett år før kontraktens utløp. Mannen som Sky Italia mener vil erstatte ham, er like kontroversiell som han er dyktig: For ifølge den italienske kanalen blir José Mourinho bekreftet klar for rødtrøyene i løpet av dagen, noe som vil bety at to av fotballeuropas største trenerrivaler blir samlet i samme by.

Zlatan kan følge etter Mourinho kan også få selskap av en annen karakter. For dagens største overgangsrykte dreier seg om to store personligheter med et godt forhold til hverandre. Zlatan Ibrahimovic (34) har konstatert at han forlater Paris Saint-Germain etter sesongen, mens Sky Italia hevder Mourinho bare er timer unna å bli offentliggjort som Uniteds neste manager. Samtidig spekuleres det på om Mourinho tar med seg den svenske spisslegenden til England.

En annen spiller Mourinho har jobbet med før, er Real Madrids Raphaël Varane. 23-åringen er bankers på det franske landslaget, men i den spanske hovedstaden har den høyreiste stopperen blitt henvist til benken til fordel for Sergio Ramos (30) og Pepe (33). Ifølge Daily Star ønsker Manchester United å hente både Varane og den portugisiske midtbanespilleren Joao Mario (23) til England.

Arsenals Xhaka-interesse Som Manchester United, har også Arsenal skuffet mange supportere denne sesongen. Lenge så det ut til at klubbens første Premier League-trofé på 12 år var innenfor rekkevidde, men plutselig forsvant Leicester unna uten at Alexis Sánchez eller noen av de andre rødkledde gutta klarte å gjøre noe med det.

For å rette opp feilen til neste sesong skal sveitsiske Granit Xhaka (23) bli sett på som et godt tilskudd til stallen. Denne uka ble det rapportert i tyske medier at London-klubben hadde lagt inn bud på Borussia Mönchengladbach-spilleren, med det avviser nå tyskernes sportsdirektør.

- Det er ingen offisielle bud, men Xhaka er et tema. Det er åpenbart at han har generert interesse fra andre klubber. Vi må vente og se hva som skjer, sier Max Eberl til Kicker.

Özil kan få solid lønnsøkning Selv forteller Xhaka at han helst ser at framtiden hans er avgjort før EM starter neste måned.

- Det hjelper ikke akkurat å måtte tenke på slike ting under turneringen. Jeg ville vært fornøyd om det ble bestemt før, men det er heller ikke noe problem om det ikke blir det, sier 23-åringen som har vært lagkamerat med Håvard Nordtveit i Tyskland.

Hvis den mulige overgangen til Arsenal skulle bli en realitet, blir han trolig lagkamerat med Mesut Özil. For selv om Gazetta dello Sport påstår at Juventus er interessert i den tyske ballvirtuosen, skal Arsene Wenger være villig til å gi Özil en ny kontrakt verdt 200 000 pund i uka. Det melder Daily Mail.

Götze mot Bayern-avskjed Mario Götze (23) skal samtidig ha fått beskjed om at han kan forlate Bayern München i løpet av sommeren, og Liverpool er blant hans nevnte beilere.

På Merseyside vil mannen som avgjorde VM-finalen i 2014 i tilfelle konkurrere om en plass på laget med typer som Roberto Fimino, Philippe Coutinho og Adam Lallana som er Jürgen Klopps tre foretrukne brikker i posisjonene bak Daniel Sturridge for tiden.

Flere managerbytter Ikke langt unna Anfield ble det gjort en annen endring allerede i går, da Everton annonserte at de hadde sparket Roberto Martinez som manager.

Kort tid etter lanserte The Guardian den nederlandske Southampton-manageren Ronald Koeman som klubbens førstevalg til å erstatte ham. Også den nylig avgåtte Ajax-manageren Frank de Boer nevnes som et seriøst alternativ.

I dag fulgte Evertons Premier League-kollega Watford opp med å fortelle at Quique Sánchez Flores er ferdig i klubben etter søndagens avsluttende kamp, noe som gjør at «The Hornets» også må ut på managerjakt.

Det samme kan være tilfelle for Newcastle om kort tid. Klubbens supportere og ledere håper at Rafael Benitez vil fortsette i jobben til tross for nedrykket, men spanjolens fremtid på Tyneside er fremdeles uviss.

• Dagbladet og FourFourTwo vil følge overgangsmarkedet Premier League-klubbene opererer i tett de neste månedene. Følg med for de siste oppdateringene på db.no.