Ada Hegerberg:

- Ansvar er fett

Norges største stjerne, Ada Hegerberg, er klar på at det ligger et ekstra press på henne for at det norske laget skal gjøre det godt under europamesterskapet i England. Det tar Lyon-spilleren med knusende ro.

STJERNE: Ada Hegerberg vet at det forventes litt ekstra av henne under EM. Foto: Heiko Junge / NTB
STJERNE: Ada Hegerberg vet at det forventes litt ekstra av henne under EM. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 7. juli klokka 21.00 starter medaljejakten til de norske fotballkvinnene i EM mot Nord-Irland. Etter noen år med medaljetørke på landslaget er hovedtrener Martin Sjögren klar på hva som er målet når mesterskapet på balløya settes i gang.

- Vi har ambisjoner om å være med og kjempe om medaljene. Det er målet vårt, sier Sjögren til Dagbladet.

Forrige gang Norge fikk med seg sølvtøy fra et mesterskap, var under EM i Sverige i 2013.

- Det er et stort potensialet i denne spillergruppa, og vårt toppnivå er veldig høyt. Jeg har stor tro på at vi kan ta medalje, men det kreves hardt arbeid hvis vi skal klare det, fortsetter treneren.

HØYDEPUNKTER: Lyon vant 3-1 i Champions League-finalen mot Barcelona. Video: DAZN / NRK Vis mer

Klar i talen

Etter to gode prestasjoner i oppkjøringen - 2-0 mot New Zealand og 2-1 mot Danmark - kan det se ut som det norske laget mener alvor når de selv snakker om at de kan gå langt i mesterskapet.

- Får man en god start, kan man begynne å bygge på noe, sier Ada Hegerberg til Dagbladet.

STJERNE: Ada Hegerberg har vært en åpenbaring på det norske laget etter at hun kom tilbake på landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB
STJERNE: Ada Hegerberg har vært en åpenbaring på det norske laget etter at hun kom tilbake på landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Hvor mye av ansvaret tar du selv for at det norske laget skal gjøre det bra?

- Jeg tar absolutt mye ansvar, men det tror jeg at alle gjør. Det er mye som skal klaffe, og vi er nødt til å utnytte alle de individuelle kvalitetene vi har. Klart vi har noen spillere som må stå fram, men vi må gjøre dette sammen. Det er da vi får suksess til slutt.

Men at hun har litt ekstra ansvar, som en av nøkkelspillerne på Sjögrens lag, har hun ikke noe problem med.

- Ansvar er noe jeg liker. Ansvar er fett, sier Hegerberg selvsikkert.

- Trøkk

En annen spiller som vise vei for at det norske laget skal ta seg langt i mesterskapet, er Caroline Graham Hansen.

- Jeg kommer til å gjøre min del. Hvor mye det er i prosent, er vanskelig å si. Når man går utpå der, gjør man alltid sitt beste, så håper man at det skal være nok til at vi presterer, sier lynvingen til Dagbladet.

TAR ANSVAR: Caroline Graham Hansen sier til Dagbladet at hun skal gjøre sin del for at det norske laget skal ha suksess under EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TAR ANSVAR: Caroline Graham Hansen sier til Dagbladet at hun skal gjøre sin del for at det norske laget skal ha suksess under EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Forsvarsbauta Maria Thorisdottir er kort og presis på spørsmål om hva man kan forvente fra de norske jentene i England.

- Trøkk og god fotball, sier Manchester United-spilleren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer