- Ansvaret er mitt. Dette var elendig

Skuffa Deila.

MALMØ (Dagbladet): - Det veldig enkelt å oppsummere denne kampen: - Vi var ikke i nærheten av noe som helst, sier Ronny Deila.

Ronny Deila trodde knapt det han så av sitt eget lag da Celtic mislyktes for andre året på rad i den avgjørende Champions League-kvalifiseringen. Han trodde ikke det var mulig at spillere han respekterer og mener er gode, kunne være så dårlige. Samtidig.

- Vi var ukomfortable fra første spark på ballen, sier Celtics norske manager.

- Alle spillerne så redde ut. Og det er knapt til å forklare. Det eneste jeg kan si er at presset må ha vært for stort.

Og det klarte ikke Celtic å håndtere.

- Kan hende det er «hypen» i Skottland som tar oss. Jeg vet rett og slett ikke. Jeg registerer bare at laget og spillerne ikke er i nærheten av det nivået jeg mener vi har inne. Og det er mitt ansvar, det er jeg som er sjefen.

- Vi må evaluere, lære og bli bedre av dette her.

Rett før pause, på 1-0 til Malmø, ble Celtic fradømt 1-1. Og det var ikke en liten dommerfeil. Den var grov.

- Jeg så det ikke der og da, sier Ronny Deila.

- Men jeg fikk se det etter kampen. Og selvfølgelig kunne det utgjort en forskjell og vært det som hadde hjulpet oss. Men igjen - det var ikke derfor vi tapte.

- Vi tapte fordi vi var et mye dårligere lag enn Malmø.

Likevel mener Ronny Deila at Celtic er bedre i år enn i fjor.

- Ja, det er vi. Men vi har fortsatt mye å lære. Og tøffere læring enn dette finnes ikke. Alle i Celtic er veldig skuffet nå.

- Blir Europa League en trøst?

- Ja, det blir det. Og det er det som er nivået vårt, det må vi innrømme. Og derfor blir det en veldig viktig turnering for oss. Vi må øve oss på å spille internasjonale kamper. Bare på den måten kan vi erfaring og læring for om mulig å ta det nivået vi ikke har nå ved neste anledning.