I GODT SELSKAP: Cristian Tello (i midten) har i dag fått svart på hvitt at han er lagkamerat med Xavi Hernandez og Andres Iniesta i tre og et halvt år framover. Det er selvsagt gode nyheter for en 21-åring. Foto: LLUIS GENE, AFP / NTB SCANPIX
I GODT SELSKAP: Cristian Tello (i midten) har i dag fått svart på hvitt at han er lagkamerat med Xavi Hernandez og Andres Iniesta i tre og et halvt år framover. Det er selvsagt gode nyheter for en 21-åring. Foto: LLUIS GENE, AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Antakelig den viktigste dagen i karrieren min

Tello har skrevet ny kontrakt med Barcelona.


(Dagbladet): Cristian Tello er blant stortalentene som stadig oftere får sjansen sammen med verdensstjernene til Barcelona. Og i dag fikk 21-åringen svart på hvitt at han blir satset på også i årene som kommer.

- I dag er en lykkelig dag for meg. Sannsynligvis den viktigste dagen i mitt profesjonelle liv, skriver han på Twitter.

Angriperen forteller nemlig at han har skrevet kontrakt med klubben fram til sommeren 2016.

Tello debuterte for a-laget til Barcelona i cupen i november i fjor, og fikk sin første kamp i La Liga i januar i år. I mars fikk han debuten i Champions League som innbytter, og var ikke snauere enn at han scoret to mål på sine første ti minutter på banen.

Denne høsten har han fått starte flere kamper, og ble også kåret til banens beste i Champions League-seieren hjemme mot Spartak Moskva, der han scoret et mål og slo en målgivende pasning til Lionel Messi.

Barcelona opplyser på nettsiden sin at det er en klausul i kontrakten som gjør at Tello kan kjøpes fri for 10 millioner euro (74 millioner kroner).

Tello har, som så mange andre av a-lagsspillerne til Barcelona, bakgrunn fra klubbens eget akademi. Han var imidlertid lånt ut til CF Damm i 2007-08, før han var hos byrivalen Espanyol i to sesonger. Han kom tilbake til Barcelona sommeren 2010.