Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Antall snowboard-skader øker

Kanskje ikke uventet: Mens antallet snowboardkjørere verden over suser i været, kommer skaderapportene tikkende inn til sykehusene. Ifølge Bergens Tidende, er snowboard nå på toppen av skadestatistikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

.Fra Sverige kommer rapporter om belastningsskader knyttet til snowboardkjøring. De viser at ryggen er særlig utsatt. Også i Hemsedal er det ført statistikk: Den forteller at det er to til tre ganger flere skader blant snowboardere sammenlignet med dem som holder seg til slalåm eller telemark. Samtidig skal skadene være mer alvorlig, skriver BT.

- Sprøtt

- Jeg kan stå som et eksempel på en med ryggskader, sier Einar Søviknes, sjefen for BASE til avisen. Butikken BASE selger spesialutstyr til stadig flere snowboardkjørere.

- Vi selger så mange brett at det er helt sprøtt. De siste årene har vi doblet salget hvert år, sier Søviknes. Bransjen regner med å selge over 20 000 brett i løpet av 1997. I kjølvannet av de mange som kommer til, kommer skadene. Og de kan bli betydelige, skal en tro de første rapportene som har kommet inn.

Asymmetrisk

En svensk undersøkelse ved rehabiliterings- og treningsinstitusjoner i Åre viser at de mest aktive snowboarderne risikerer å få ryggproblemer fordi kjørestillingen er asymmetrisk. Dermed får utøverne ubalanse i ben- og ryggmuskulaturen, meldes det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!