Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Antar at de fikk sjokk

NRK-sjef misfornøyd med teamet bak skandalerennet.

IKKE FORNØYD: NRK-sjef Rune Haug likte ikke at produksjonsteamet ikke viste reprise av droneskandalen under slalåmrennet i Italia. Foto: NRK/Scanpix
IKKE FORNØYD: NRK-sjef Rune Haug likte ikke at produksjonsteamet ikke viste reprise av droneskandalen under slalåmrennet i Italia. Foto: NRK/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sportssjef i NRK Rune Haug fulgte selv gårsdagens skandalerenn fra Italia via kanalens mobilsider, da en drone smalt i snøen bare noen centimetre bak slalåmskiene til den østerrikske verdensstjerna Marcel Hirscher.

Den nærmest uvirkelige hendelsen kunne fått et katastrofalt utfall og var noe seere verden over ønsket å se reprise av, men produksjonsteamet Infront Sports og Media valgte å ikke vise situasjonen om igjen. Det får NRK til å reagere.

- Det synes jeg er en åpenbar feilvurdering. Enkelt og greit. Jeg satt selv og så på denne øvelsen i går på en mobiltelefon og det var den jeg, og sikkert alle andre, hadde lyst til å se på nytt, sier Haug til Dagbladet.

Vil ta kontakt Haug opplyser at NRK kommer til å si ifra til produksjonsteamet om at sendingen var for dårlig, noe han beskriver som helt naturlig etter det som skjedde.

Sportssjefen tror grunnen til de manglende reprisene skyldes et nærmest lamslått tv-team.

- Det er vanskelig å spekulere på, men jeg vil anta at de som satt ansvarlige for produksjonen fikk et lite sjokk. Jeg vil tro at de opplevde det vanskelig å vite hva de skulle gjøre da situasjonen oppsto.

Haug forteller at han ikke har fått tilbakemeldinger fra NRKs seere og at han tror de fleste er klar over at det ikke er den norske kringkasteren som står bak tv-bildene fra utlandet.

Har beklaget Infront var i natt ute med en unnskyldning til Hirscher og Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter ulykken og lovet at de vil gjennomføre grundige undersøkelser for å finne ut hva som gikk galt.

- Infront beklager overfor Marcel Hirscher og til FIS for den uheldige hendelsen med dronen. Detaljerte tekniske analyser vil bli gjennomført og mer informasjon vil bli gitt så fort det er mulig, sier Infront Sports og Media i en pressemelding på FIS' nettsider.

- Dette var åpenbart noe som ikke var bra, og vi vil gi en tilbakemelding på vårt syn på saken, sier Haug om sekundene etter at dronen krasjet.

FIS har på sin side uttalt at dette er noe som aldri kan skje igjen.

SLIK SER DEN UT: Det var denne dronen, med propeller på begge sidene, som var nær ved å treffe Marcel Hirscher. Foto: Scanpix
SLIK SER DEN UT: Det var denne dronen, med propeller på begge sidene, som var nær ved å treffe Marcel Hirscher. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media