ELI OG JENTENE Landslagsjef Eli Landsem ble med oss rundt på Ekebergsletta. Hun ble tatt godt vare på av jentene på KFUM. Men at det var landslagssjefen de løftet opp, var de færreste klar over. Foto: Thomas R. Skaug
ELI OG JENTENE Landslagsjef Eli Landsem ble med oss rundt på Ekebergsletta. Hun ble tatt godt vare på av jentene på KFUM. Men at det var landslagssjefen de løftet opp, var de færreste klar over. Foto: Thomas R. SkaugVis mer

Ante ikke at det var landslagssjefen de kastet i været

- Et fåtall er lidenskapelig opptatt av kvinnefotball, sier Eli Landsem.

EKEBERG (Dagbladet):  I løpet av uka løper 15 000 jenter rundt etter ballen på Ekeberg. Det kriges, slites, jubles og takles. Vi snakker breddeidrett på sitt beste. Det sosiale er i førersetet, men snart vil forhåpentligvis noen av disse jentene prege toppidretten.
Det trenger Norge.

Få er lidenskapelige
I kjølevannet av kvinnelandslagets dårlige innsats under VM i Tyskland, ba vi landslagstrener Eli Landsem opp på Ekebergsletta.    

Landsem står på sidelinja på bane 3 med svarte matchende solbriller og får med seg siste delen av kampen mellom jentelaget til KFUM Oslo mot Høybråten Stovner.

-Norway Cup er helt strålende arena for kvinnefotballen. Her blir jentene inspirert til å trene mer, sier landslagstreneren til Dagbladet.

Hun er opptatt av å finne ut hvordan vi kan bli bedre på toppnivå. Landslagstreneren  savner mer fokus på teknikk og bedre samspill.
 -Vi har alltid vært godt organisert, men vi er nødt for å få fram en kultur som dyrker teknikk. Vi må ha flere jenter på løkka, sier Landsem som samtidig poengterer hvor viktig det er med trening.

 -Det holder ikke med to treninger i uka for å henge med. Det skal være et tilbud for alle, men vi er nødt for å spisse tilbudet for de aller beste, sier Landsem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstreneren mener rekruteringa på sletta er fantastisk.

-Nå gjelder det bare å få alle disse jentene til å komme på Toppserie-kamper. Et fåtall er lidenskapelig opptatt av kvinnefotball, sier Landsem.

Ser ikke toppseriekamper

KFUM-jentene er i gledesrus etter sin tredje seier på like mange kamper.
-Vet dere hvem dere nettopp kastet i været?
-Nei, sier Andrea Hoftun. Vi forklarer dem at det er landslagssjefen til Norge.

 -Oi, det visste jeg ikke, sier tolv år gamle Hedda Røttingnes. De har heller ikke fått med seg hvordan det gikk med Norge i VM-sluttspillet.

-De kom veldig langt tror jeg, sier Røttingnes som samtidig innrømmer at hun ikke er på toppseriekamper.

-Det er ikke det at det er kjedelig, men jeg ser bare ikke på det, sier hun.

 -Jeg synes det er teit at gutta skal få all oppmerksomhet, sier venninna Andrea Hoftun.  

-Mulig å tette gapet

Dette poengtere noen av utfordringene til kvinnefotballen. Hvordan skape stort nok engasjement og ikke minst hvordan beholde på bredden etter at jentene har blitt 15-16 år.

-Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan vi skal beholde jentene. Men jeg tror det dreier seg om å opprettholde et høyt nivå med god trivsel, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb. 

 Kvinnefotballen vokser sterkt i flere og flere land og Norge har ikke lenger fordelen ved at vi var tidlig ute. Nåløyet har blitt trangere, men Semb har tro på at vi vil komme sterkere tilbake.

-Det er mulig å tette dette gapet. Vi må ha en grundig evaluering og det er ingen tvil om at rammebetingelsene rundt landslaget må bli bedre, sier toppfotballsjefen.  

Semb mener jentene må få bedre internasjonal matching, mer treningsmengde og bedre treningskultur. I tillegg må kvaliteten i Toppserien økes. Han har troen på at Norge kommer tilbake.

-Jeg tror vi kommer til å revansjere oss. Vi fikk oss en på tryne i Tyskland, men vi skal komme tilbake.