- Anthony er i slekt med Kofi Annan

Men er ikke Kofis nevø, som først antatt.

(Dagbladet.no): Starts ghanesiske midtbanespiller Anthony Annan (20) skulle i kveld ha deltatt i NRK-programmet «Først og sist» sammen med sin angivelige onkel Kofi Annan (69).

Dette er noe Anthony lenge har drømt om.

- Jeg håper å møte ham en dag. Han er den mest kjente personen fra Ghana og en stor mann. Jeg tror også han er ganske fotballinteressert, har unggutten tidligere sagt til Dagbladet.no.

Men FNs tidligere generalsekretær fant i dag ikke beviser for at han er Anthonys onkel, og derfor ble TV-møtet avlyst.

- Kofi er grandonkelen

Nå viser det seg likevel at Anthony Annan tross alt er i slekt med den prominente gjesten, bare ikke så nært som først antatt. - Kofi er grandonkelen til Anthony, i norsk forstand, sier Starts sports- og mediedirektør, Svein Mathisen, til Fædrelandsvennen. 

Forbehold: Start opplyser samtidig at Anthony Annan er sønn av Kofi Annans fetter, ifølge et slektstre som fotballspilleren har fått tilsendt fra sin far. Hvis det stemmer, er heller ikke grandonkel en presis beskrivelse av slektsskapet. En grandonkel er nemlig onkelen til en persons far eller mor.

Språkforvirring 

GOD START: Anthony Annan (t.h.) regnes som et stort talent. Her ser han på mens lagkamerat Kristofer Hæstad rydder opp. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix
GOD START: Anthony Annan (t.h.) regnes som et stort talent. Her ser han på mens lagkamerat Kristofer Hæstad rydder opp. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix Vis mer

Dette er uansett ikke den eneste årsaken til forvirringen som har oppstått i dag. Ordet «onkel» brukes nemlig forskjellig i Ghana og i Norge.

- Anthony er Kofis nevø i guttens egne øyne, for i Ghana er «onkel» et begrep som brukes av både sønner av brødre og sønner av fettere, forteller Mathisen til fvn.no.

Den ghanesiske landslagsspilleren blir uansett regnet som et av Starts største talenter, og han ble derfor presentert i Dagbladet.nos talentserie tidligere denne måneden.

PROMINENT: Kofi Annan ville ikke møte Start-spiller Anthony Annan da det viste seg at de ikke er onkel og nevø. Men FNs tidligere generalsekretær skal være grandonkelen til midtbanespilleren fra Ghana.