BESKYTTET:  Nicki Sørensen skal ha innrømmet dopingbruk overfor Anti Doping Danmark, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelate navnet hans fra omfattende dopingrapport. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
BESKYTTET: Nicki Sørensen skal ha innrømmet dopingbruk overfor Anti Doping Danmark, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelate navnet hans fra omfattende dopingrapport. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

- Anti Doping Danmark forsøkte å dekke over dopingskandale

Dansk toppsyklist involvert.

(procycling.no): Ifølge danske Ekstra Bladet skal Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrettsforbund (DIF) ha forsøkt å dekke over dopingbruk hos den tidligere danske proffsyklisten Nicki Sørensen.

40-åringen skal ha innrømmet doping overfor ADD, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelukke den informasjonen i deres kommende dopingrapport.

Videre skal de ha forsøkt å true stordoperen Michael Rasmussen til stillhet.

- Det er litt komisk at Anti Doping Danmark truer Rasmussen med en ekstra lang dopingkarantene, hvis han nekter å være med å dekke over Nicki Sørensen, sier professor Verner Møller til Ekstra Bladet.

Nektet å godkjenne
Rasmussen var nær ved å vinne Tour de France i 2007, men ble kastet ut av rittet da det viste seg at han hadde løyet om hvor han befant seg i forkant av rittet.

Senere har han innrømmet dopingbruket.

- Han har inngått en avtale med ADD og DIF om at han skal få en kortere karantene dersom han sier sannheten. Men nå skal han plutselig forhindres i å si sannheten, under trussel om en langvarig karantene, sier Møller.

Rasmussen nektet deretter å gi sin godkjennelse og underskrift til det redigerte dokumentet hvor Sørensens navn var utelatt.

- Jeg har erklært meg parat til å si sannheten, og jeg har skrevet under på at jeg vil tale sant. Jeg har ikke skrevet under på at jeg skal dekke over sannheten, sier han til Ekstra Bladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vil ikke la dette gå utover min troverdighet. Det er det som ville skjedd, dersom ADD hadde utelatt informasjon i den endelige rapporten.

- Ingen kommentar
Nicki Sørensen, som blant annet har vunnet en etappe i Tour de France, vil ikke kommentere påstandene.

- Jeg har ingen kommentar til denne rapporten. Sånn er det. Jeg har heller ikke tid til å snakke nå, da jeg er på vei til sykkelløp, sier Nicki Sørensen til Ekstra Bladet. 

- Det er useriøst, så dessverre, fortsetter han. 

Etter Ekstra Bladets avsløringer, offentligjorde forbundet at dopingrapporten vil publiseres på tirsdag, til fullt offentlig innsyn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.