BESKYTTET:  Nicki Sørensen skal ha innrømmet dopingbruk overfor Anti Doping Danmark, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelate navnet hans fra omfattende dopingrapport. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
BESKYTTET: Nicki Sørensen skal ha innrømmet dopingbruk overfor Anti Doping Danmark, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelate navnet hans fra omfattende dopingrapport. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

- Anti Doping Danmark forsøkte å dekke over dopingskandale

Dansk toppsyklist involvert.

(procycling.no): Ifølge danske Ekstra Bladet skal Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrettsforbund (DIF) ha forsøkt å dekke over dopingbruk hos den tidligere danske proffsyklisten Nicki Sørensen.

40-åringen skal ha innrømmet doping overfor ADD, men det danske forbundet skal ha forsøkt å dekke over dopingskandalen ved å utelukke den informasjonen i deres kommende dopingrapport.

Videre skal de ha forsøkt å true stordoperen Michael Rasmussen til stillhet.

- Det er litt komisk at Anti Doping Danmark truer Rasmussen med en ekstra lang dopingkarantene, hvis han nekter å være med å dekke over Nicki Sørensen, sier professor Verner Møller til Ekstra Bladet.

Nektet å godkjenne
Rasmussen var nær ved å vinne Tour de France i 2007, men ble kastet ut av rittet da det viste seg at han hadde løyet om hvor han befant seg i forkant av rittet.

Senere har han innrømmet dopingbruket.

- Han har inngått en avtale med ADD og DIF om at han skal få en kortere karantene dersom han sier sannheten. Men nå skal han plutselig forhindres i å si sannheten, under trussel om en langvarig karantene, sier Møller.

Rasmussen nektet deretter å gi sin godkjennelse og underskrift til det redigerte dokumentet hvor Sørensens navn var utelatt.

- Jeg har erklært meg parat til å si sannheten, og jeg har skrevet under på at jeg vil tale sant. Jeg har ikke skrevet under på at jeg skal dekke over sannheten, sier han til Ekstra Bladet.

- Jeg vil ikke la dette gå utover min troverdighet. Det er det som ville skjedd, dersom ADD hadde utelatt informasjon i den endelige rapporten.

- Ingen kommentar
Nicki Sørensen, som blant annet har vunnet en etappe i Tour de France, vil ikke kommentere påstandene.

- Jeg har ingen kommentar til denne rapporten. Sånn er det. Jeg har heller ikke tid til å snakke nå, da jeg er på vei til sykkelløp, sier Nicki Sørensen til Ekstra Bladet. 

- Det er useriøst, så dessverre, fortsetter han. 

Etter Ekstra Bladets avsløringer, offentligjorde forbundet at dopingrapporten vil publiseres på tirsdag, til fullt offentlig innsyn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.