Ber om at Froome suspenderes etter dopingsaken

Antidoping-bevegelse ber Team Sky suspendere Froome

Bevegelsen for troverdig sykkelsport (MPCC) har bedt Team Sky om å suspendere Tour de France-vinneren Chris Froome til hans dopingsak har blitt løst.

BRØT DOPINGREGLENE: Chris Froome har levert for høye verdier av astmamedisin. Nå ber MPCC om at Team Sky suspenderer Froome. Foto: NTB Scanpix
BRØT DOPINGREGLENE: Chris Froome har levert for høye verdier av astmamedisin. Nå ber MPCC om at Team Sky suspenderer Froome. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det skriver bevegelsen i en pressemelding mandag.

MPCC er en sammenslutning av lag og foreninger som frivillig har gått med på strengere regler i antidopingkampen. Team Sky er ikke medlem av bevegelsen, i motsetning til for eksempel worldtour-laget til verdensmester Peter Sagan, Bora-Hansgrohe og Dimension Data, som Edvald Boasson Hagen sykler for.

Norges Cykleforbund er også medlem av bevegelsen.

Astmamedisin

Onsdag kom nyheten om at Froome hadde for høye verdier av salbutamol etter bruk av astmamedisin under årets Vuelta a España. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekreftet at både A- og B-prøven viste en konsentrasjon på 2000 nanogram per milliliter, mens regelverket har en grenseverdi på 1000.

Salbutamol er et vanlig virkestoff i astmamedisin. Stoffet i seg selv er ikke ulovlig, men Froomes høye konsentrasjon har fått UCI til å se på saken. Briten er ikke suspendert, men blitt bedt om å forklare seg.

Forstår reaksjonene

- Jeg forstår at dette kom som et stort sjokk for folk, men jeg har absolutt ikke brutt noen regler, sa Froome i et intervju gitt til BBC.

Sykkelsporten har vært gjennom en rekke dopingskandaler opp gjennom årene. Froome har forstått at saken hans vekker mye oppmerksomhet. Briten har vunnet Tour de France fire av de fem siste årene og vant også årets utgave av Vuelta a España.

- Jeg forstår reaksjonene, spesielt med tanke på historien. Men dette er ingen positiv dopingprøve. Sykkelsporten har kommet seg gjennom en veldig mørk fortid, og jeg har gjennom hele min karriere prøvd å vise at ting er annerledes nå, sa Froome.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer