Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Antidoping Norge: - Kan ikke utelukke at det er flere

Vil få Kjærgaard i tale etter dopinnrømmelser.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Antidoping Norge innkalte i dag til pressekonferanse etter at sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard innrømmet dopingbruk i sin tid som aktiv rytter.

- Vi synes det er bra at Steffen Kjærgaard legger kortene på bordet og forteller om sine erfaringer med dopingbruk. Vi synes det er naturlig å ta en samtale med Kjærgaard, for vi ønsker å komme til bunns i saken. Muligens vil vi også ha samtaler med andre personer tilknyttet sykkelmiljøet, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Antidoping Norge sier de ikke er overrasket over at en nordmann innrømmer dopingbruk.

- Med tanke på hvor mye doping det har vært i profesjonell sykkelsport, kan vi ikke si vi er overrasket over dette (Kjærgaard-saken). Jeg synes det er veldig positivt at Kjærgaard står fram og forteller sin historie. Andre som kan sitte med lignende historier må ta kontakt med oss. Vi kan på ingen måte utelukke at det er flere, sier Solheim.

Det er også satt ned en arbeidsgruppe som skal se nærmere på om flere nordmenn kan være involvert i dopingmiljøer.

- Så vil jeg også nevne et annet aspekt, og det er at idretten nå tar vare på Steffen Kjærgaard som menneske. Jeg tror det er veldig viktig i de nærmeste dagene og ukene, sier Solheim.