Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Antidoping Norge ba om innsyn i Lance-rapporten

Ville se om de fant materiale om Steffen Kjærgaard.

INNRØMMER DOPINGBRUK:  Steffen Kjærgaard innrømmer dopingbruk i sykkelkarrieren. Antidoping Norge henvendte seg i forrige uke til USADA for å få innsyn i rapporten som avdekket omfattende dopingbruk i Kjærgaards tidligere lag US Postal. Foto: Bjørn Langsem
INNRØMMER DOPINGBRUK: Steffen Kjærgaard innrømmer dopingbruk i sykkelkarrieren. Antidoping Norge henvendte seg i forrige uke til USADA for å få innsyn i rapporten som avdekket omfattende dopingbruk i Kjærgaards tidligere lag US Postal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Antidoping Norge henvendte seg forrige uke til det amerikanske antidopingbyrået (USADA) med forespørsel om å innsyn i den omfattende rapporten som omtalte det avslørte jukset slik:

«Bevismaterialet viser, uten noen form for tvil, at US Postal Service Pro Cycling Team hadde det mest avanserte, profesjonelle
og suksessfulle dopingprogram sportsverdenen noen gang har sett».

Søkte informasjon - Vi ønsket innsyn i rapporten for å se om det var informasjon der som knytter norske utøvere til dopingbruk. Det er naturlig for oss å ettergå opplysninger både i selve rapporten og eventuelt andre andre kilder. Her kan det også ligge informasjon som ikke er offentlig kjent ennå, sier kommunikasjonsleder Halvor Haugland Byfuglien i Antidoping Norge til Dagbladet.

Steffen Kjærgaard var hjelperytter for Lance Armstrong i to av de sju årene amerikaneren vant Tour de France sammenlagt (2000 og 2001) - titler som Armstrong ble strippet for av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i går.

- Interessant for alle - Betyr det at dere hadde konkret mistanke mot Steffen Kjærgaard?

- Det kan jeg naturligvis ikke kommentere. Den rapporten er interessant for alle som jobber med antidoping, sier Halvor Haugland Byfuglien.

I rapporten omtales en «rytter 19». Denne personen skal være Steffen Kjærgaard.

NB! Steffen Kjærgaard vil legge kortene på bordet om sin omfattende dopingbruk på en pressekonferanse klokka 12.30. Antidoping Norge vil ikke kommentere Kjærgaard dopingbruk før etter å ha fått med seg den.