Antidoping Norge skuffet over Hushovd-avsløring

- Han burde sagt fra.

KOMPISER: Thor Hushovd og Lance Armstrong rakk å bli kompiser under sin tid i sykkelfeltet. I 2011 ble Hushovd invitert til Armstrong i USA, og der innrømmet amerikaneren doping overfor Hushovd. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGET
KOMPISER: Thor Hushovd og Lance Armstrong rakk å bli kompiser under sin tid i sykkelfeltet. I 2011 ble Hushovd invitert til Armstrong i USA, og der innrømmet amerikaneren doping overfor Hushovd. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kommer Thor Hushovds selvbiografi ut i butikkhyllene, men allerede i går fikk pressen lese boka som er ført i pennen av Jostein Ravnåsen.

Der kom det fram at Lance Armstrong innrømmet doping overfor nordmannen under et besøk i USA i 2011 - halvannet år før Armstrong selv la kortene på bordet.

Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, mener det er bra at Hushovd forteller om det, men mener han burde sagt ifra.

- Det er bra at han forteller om det nå, den gangen var det et helt annet klima for å fortelle om det. Jeg mener likevel at han burde ha sagt ifra, slik at det var mulig å gjøre noe. Noen må snakke for at arbeidet skal bli tatt videre, sier Solheim til Dagbladet.

«We all did it» Hushovd forteller i boka at han ikke trodde det han hørte da Tyler Hamiltons beskyldninger i «60 minutes» ble samtaleemne rundt bordet.

- Vi kom inn på beskyldningene fra Tyler Hamilton da Lance helt uoppfordret innrømmet at han hadde dopet seg. «We all did it,» sa han. Jeg trodde ikke det jeg hørte. Han satt der og sa rett ut at han brukte dop! Han bekreftet det Hamilton og senere mange med ham skulle fortelle: At Lance Armstrong ikke vant som ren utøver. Alle seirene i Tour de France var vunnet på juks. Mulig han merket at jeg ble overrasket og paff, for han så på meg, trakk på skuldrene og sa: «Thor, alle doper seg.», forteller Hushovd i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer