LIVSTID NESTE: Anders Solheim, daglig leder Antidoping Norge, mener fire års utestengelse skal gjelde for de som blir tatt første gang. De som blir tatt på ny vil han ha utestengt på livstid. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
LIVSTID NESTE: Anders Solheim, daglig leder Antidoping Norge, mener fire års utestengelse skal gjelde for de som blir tatt første gang. De som blir tatt på ny vil han ha utestengt på livstid. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Antidoping Norge vil ha fire års utestengelse

Ved bruk av EPO og anabole steroider.

Antidoping Norge synes ikke to års utestengelse for dopingmisbruk er nok.

Stiftelsen ber Verdens Antidopingbyrå (WADA) om å øke straffen til fire år.

Forslaget fra Antidoping Norge gjelder for alvorlige brudd på dopingreglene, som ved bruk av EPO og anabole steroider, skriver VG.

- Vi har skrevet et brev til WADA der vi går inn for strengere straffer. Vi støtter fire års utestengning for første gangs forseelse, og deretter livstid for andre gangs brudd på dopingreglene, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge til avisen.

Utøverkomiteen i Olympiatoppen ønsker også at straffen økes til fire år.

- Dette opptar oss veldig. Ikke minst fordi doping, som anabole steroider, har effekt i lengre tid enn det man tidligere har trodd, sier orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken, som er leder i utøverkomiteen, til VG.

(NTB)