Antidoping Russland suspendert av WADA

Regelbrudd.

GREP: Det russiske antidopingbyrået ble onsdag suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA). Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDT
GREP: Det russiske antidopingbyrået ble onsdag suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA). Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDTVis mer

(Dagbladet) Det russiske antidopingbyrået ble onsdag suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA) for å ha brutt organisasjonens regler, skriver NTB.

Dette skjer bare ei uke etter at en Wada-rapport slaktet russernes antidopingarbeid.

Umiddelbart Suspensjonen trer i kraft med umiddelbart virkning, opplyser kulturminister og styremedlem i WADA, Thorhild Widvey til NTB.

Et enstemmig flertall stemte for å suspendere Russland. Landet kan så lenge sanksjonen gjelder ikke være til stede på WADA-møter.

- Det som har skjedd er at Russland er erklært «non-compliance». De får ikke anledning til å møte på WADA-møter, sier Widvey til NTB.

Antidopingbyrået tok avgjørelsen på et styremøte onsdag. Widvey skal ha gått foran å krevd, på vegne av Europa, at man mister møteretten med en gang det er mistanke om lovbrudd i fremtiden.

- Jeg er glad på vegne av Europa at vi fikk det igjennom. Nasjoner som jukser skal være fullstendig klar over at det er uakseptabelt, sier Widvey.

Utestengt Fredag informerte Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) at Russland er utestengt fra all friidrett på ubestemt tid.

Det betyr at det også spøker for de aktuelle russiske utøverne til Rio-OL som starter i august neste sommer, ifølge en pressemelding fra IAAF.

Konsekvensene er:

• Utøvere og støtteapparat fra Russland får trolig ikke konkurrere i internasjonale konkurranser som verdenscupen og i OL.

• Russland får ikke avholde «2016 World Race Walking Cup» og junior-VM 2016.

- Dette er gjort etter at Det russiske friidrettsforbundet (ARAF) har feilet og dette er den tøffeste sanksjonen vi kan iverksette, sa Sebastian Coe, president i Det internasjonale friidrettsforbundet i forrige uke.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram