Antidoping-sjef reagerer på få Svendsen-tester

Ikke doptestet på sju måneder.

STJERNE: Emil Hegle Svendsen sa nylig at han ikke ble dopingtestet på sju måneder, før han ble testet i oktober. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
STJERNE: Emil Hegle Svendsen sa nylig at han ikke ble dopingtestet på sju måneder, før han ble testet i oktober. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Inggard Lereim reagerer på at Emil Hegle Svendsen (26) ikke er blitt dopingtestet på sju måneder. I langrenn følges alle profilene tett, uansett mistanke eller ikke, skriver Adresseavisen.

Inggard Lereim er nestleder i den medisinske komiteen i Det internasjonale skiforbundet og også nestleder i styret i Antidoping Norge. Tidligere i uken ble det kjent at skiskytter Emil Hegle Svendsen ikke var blitt testet på sju måneder da han ble testet nå i høst.

- Det er altfor dårlig og veldig rart. Gode internasjonale løpere kan og skal testes jevnlig. Det er tre muligheter for å teste utøverne. Den har Det internasjonale forbundet, Wada og Det nasjonale antidopingbyrået, sier Inggard Lereim til Adresseavisen.

- Dette er høyst uvanlig og jeg skal forhøre meg med Antidoping Norge om hva som ligger bak, fortsetter Lereim.

Målrettet testing Anders Besseberg, president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), mener det ikke er noe galt i at Hegle Svendsen ikke blir fulgt av dopingjegere utenfor sesong over en periode på sju måneder. Grunnen hans er målrettet testing mot mistenkte.

- Dette er ikke noe systemglipp fra det internasjonale forbundets side. Og det regner jeg heller ikke med at det er fra Antidoping Norge, som gjør en meget god jobb, sier Besseberg som sier IBU får tilbakemeldinger om godt system fra Wada.

Northug testes ofte Petter Northug (25) forteller til lokalavisen at han stadig blir testet, både i og utenfor sesong.

REAGERER: Nestleder i Antidoping Norge, Inggard Lereim , mener det er oppsiktsvekkende at Svendsen gikk sju måneder uten å bli dopingtestet.

Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet
REAGERER: Nestleder i Antidoping Norge, Inggard Lereim , mener det er oppsiktsvekkende at Svendsen gikk sju måneder uten å bli dopingtestet. Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet Vis mer

- Jeg blir testet alt fra fire-fem ganger i måneder til én gang i måneden. De kommer ikke så ofte utenfor, som i sesong. Men plutselig står de på døra to ganger på en uke midt i juli, sier Petter Northug til Adresseavisen.

- Jeg vet ikke hvordan system til FIS er, men det er veldig bra at det er så uanmeldt som det er. Det var veldig mange tester i fjor etter sesongen og frem mot VM. Det har vært like mye i år, sier Northug.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer