Antidopingsjef sint på Miller

Sjefen for Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) er opprørt over dopinguttalelsene til Bode Miller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikaneren, som vant han verdenscupen sammenlagt forrige sesong, stjal det meste av oppmerksomheten under helgens sesongåpning i østerrikske Sölden.

Bode Miller mener på ramme alvor at det bør bli lov å bruke dopingmidler – og han trekker fram det mye omtalte EPO som eksempel. Det får den mektige antidopingsjefen i WADA til å se rødt.– Dette har han ikke tenkt skikkelig gjennom, freste Dick Pound på en pressekonferanse tirsdag.

– Uansvarlig

Pound mener Miller bruker utspillet nærmest som et PR-stunt.

– Han nyter sine 15 minutter i rampelyset, og Miller er selvfølgelig i sin fulle rett til å si hva han vil, sa Pound, men var rask med å tilføye:

– Dette er imidlertid uansvarlig. Det er galt. Reaksjonene han har fått fra idretten selv og fra foreldre rundt om i verden viser det!

Dopingsjefen fyrer i tillegg av en klar advarsel til den amerikanske stjernealpinisten foran vinterens olympiske leker i Torino.

– Sier han noe liknende i OL, vil vi ta ha for oss. Kanskje får han da et litt annet perspektiv på saken enn han har nå, sa Pound.

I FARTA: Bode Miller har tatt til orde for å tillate dopingmidler. Det får han kritikk for. Foto: Alessandro Trovati/AP/Scanpix
I FARTA: Bode Miller har tatt til orde for å tillate dopingmidler. Det får han kritikk for. Foto: Alessandro Trovati/AP/Scanpix Vis mer

Antidopingsjefen mener dopingutspillene er ekstra skadelige fordi de kommer fra en så profilert alpinist.

– Hyklersk

Bode Miller ble forrige sesong den første amerikaneren på 22 år som vant verdenscupen sammenlagt. Han er i verdenstoppen i samtlige disipliner, og kan fort bli medaljegrossist i Torino.

Uttalelsen som har satt sinnene i kok i idrettsbevegelsen, er blant andre denne:

– Jeg synes det er hyklerisk at stoff som er lovlig for vanlige mennesker å kjøpe, ikke er tillatt for en utøver. Dersom bruken er kontrollert av leger eller forskere, vil ikke stoff som EPO føre til alvorlige helseproblemer. I tillegg vil utøveren i mindre grad løpe risikoen for å bli skadet, sa han.

Miller peker på at alpinister løper stor risiko for skade når man blir slitne – eksempelvis mot slutten av en utforløype. Med noe EPO i kroppen ville utholdenheten bli betydelig økt, argumenterer Miller.

I den norske alpinleiren er utspillene blitt kontant avvist som det reneste vås.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer