Hatoppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga

Antiklimaks da alt handlet om tribunebråket

Det som skjedde utenfor banen stjal alt fokus på Åråsen lørdag ettermiddag. Selve kampen endte 0-0.

AMPERT: Det var som vanlig full fyr i teltet mellom Vålerenga og Lillestrøm. Her barker spillerne sammen etter at hjemmelagets Kristoffer Ødemarksbakken gikk ned inne i feltet og ropte på straffe. Foto: NTB/Scanpix
AMPERT: Det var som vanlig full fyr i teltet mellom Vålerenga og Lillestrøm. Her barker spillerne sammen etter at hjemmelagets Kristoffer Ødemarksbakken gikk ned inne i feltet og ropte på straffe. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (0-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): 9884 tilskuere møtte opp for å få med seg hatoppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga lørdag ettermiddag. Oppgjøret virket å være viktigere enn på flere år, ettersom vinneren oppgjøret ville sende rivalen for alvor ned i nedrykkssumpen.

I tillegg har Aleksander Melgalvis´ flaggplanting på Intility Arena etter 3-0-seieren i vår sørget for at forholdet mellom de to lags supportere er mer betent enn på lenge.

Men kampen endte altså 0-0, og vil bli husket for bråket fra tribunen - ikke prestasjonene på banen:

- Det var en dritkjedelig fotballkamp. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn. det er to lag som ikke tør å ofre altfor mye, sier Fredrik Krogstad til Eurosport.

BLUSS: Etter at Vålerenga-supportere fyrer nødbluss og kaster det på banen, må dommeren i lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm avbryte kampen. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Stoppet umiddelbart

Kampen ble stoppet allerede etter ett minutt og 13 sekunder spilt, da begge lag fyrte opp bluss under innmarsjen og minuttene før avspark. Dommer Tommy Skjerven samlet spillerne og spillet ble stoppet i nesten fire minutter.

Henstillingen fra speaker var da at neste bluss som havnet inne på banen ville resultere i at kampen ble stoppet.

Ute på banen var tenninga til å ta og føle på, men de største sjansene uteble innledningsvis.

Så ble det dramatisk også ute på banen. Kristoffer Ødemarksbakken gikk ned inne i feltet etter en duell med Ivan Näsberg, og hele Åråsen ropte på straffe.

Dommer Tommy Skjerven ville det annerledes og vinket spillet videre.

Deyver Vega kom med bortelagets første avslutning da 26 minutt var spilt, men forsøket havnet oppe blant Kanarifansen.

Hjemmelaget evnet heller ikke skape de største farlighetene. Thomas Lehne Olsen ble spilt igjennom, men fikk ikke med seg ballen inne i feltet i det 32. spilleminutt. Adam Larsen Kwarasey kom ut og fikk avverget.

Kampen stoppet igjen

Så skjedde det som ikke skulle skje. Ny bluss på banen, og sikkerhetsansvarlig i NFF, Geir Ellefsen, hadde fått nok og signaliserte av kampen måtte stoppes.

Etter en samtale med dommer Skjerven, fikk kampen likevel fortsette.

Like etter kom Daniel Gustafsson til omgangens største LSK-sjanse da han fyrte av fra hjørnet av 16-meteren. Avslutninga fra svensken strøk stolpen på vei utenfor Adam Larsen Kwaraseys høyre stolpe.

Ute på banen var det ikke all verden som skjedde siste ti av førsteomgang. Simen Rafn var farlig frampå på overtid, men fikk ikke noe ut av innlegget inn i boksen. Dermed gikk lagene i garderoben på stillinga 0-0.

Tok fyr

Andreomgang fortsatte på samme vis som den første. Tøffe duller, lite finspill og få sjanser. Ti minutter ut i omgangen ble det ropt på straffe da Bård Finne gikk ned etter en duell inne i feltet. Dommer Skjerven så ut til å gjøre det rette da han vinket spillet videre.

Så fikk vi endelig litt underholdning ute på matta.

Timen var spilt da Herolind Shala først satte ballen i stolpen. Returen satte han rett i blokka, før Mayron George satte ballen rett på keeper. Kampens uten tvil største sjanse den første timen.

Thomas Lehne Olsen fikk ballen på seks meter etter dødballtrekk, men som i førsteomgang stemte det ikke helt i medtaket.

Ampert

20 minutter før slutt var Ødemarksbakken igjen i fokus. LSK-spilleren gikk nok en gang ned i feltet, og igjen ropte hele Åråsen på straffespark. Dommer Tommy Skjerven pekte bestemt på femmeteren. Situasjonen satte sinnene i kos hos Vålerenga-spillerne, som mente Ødemarksbakken forsøkte å filme seg til straffespark.

Det hele resulterte i at flere av spillerne barket sammen, før Skjerven fikk roet gemyttene.

De siste 20 minuttene bød ikke på all verden av sjanser. Vålerenga virket å ville det mest, men evnet ikke sette hjemmelaget under nevneverdig press.

Dermed endte det 0-0 på Åråsen i en kamp som vil bli husket for det som skjedde på tribunene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer