Anton (15) døde i kramper på matta etter boksekamp. Skjer bare en måned etter skandalekampen som rystet verden

Etterforskes som kriminell hendelse.

BRUDD: MMA-kampene i Groznyj for en måned siden, her avbildet, var et klart brudd på regelverket. I helga døde en 15 år gammel russisk bokser i ringen etter nye grove regelbrudd, og politiet har åpnet etterforskning. Skjermdump: Instagram
BRUDD: MMA-kampene i Groznyj for en måned siden, her avbildet, var et klart brudd på regelverket. I helga døde en 15 år gammel russisk bokser i ringen etter nye grove regelbrudd, og politiet har åpnet etterforskning. Skjermdump: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For en måned siden satte scenene fra Tsjetsjenia sinnene i kok hos mange der barn helt ned i åtteårsalderen kjempet i kampsporten MMA.

Kampene var tydelige brudd på reglementet til det russiske MMA-forbundet, og nå er en ny skandale under oppseiling da det 15 år gamle talentet Anton Sidorov omkom i bokseringen i helga.

Ifølge opplysninger til nyhetsbyrået Associated Press (AP) skal 15-åringen ha gått tre kamper på like mange dager, og da han tok telling for andre gang i den tredje kampen, klarte ikke kroppen hans mer.

Allerede på matta fikk gutten kraftige kramper, og selv om det var medisinsk personale til stede som umiddelbart begynte livredding, sto ikke livet hans til å redde.

Åpnet etterforskning

Dødsfallet analyseres nå ned til minste deltalj, og det har i tillegg blitt åpnet en politietterforskning av saken for å komme til bunns i hva som skjedde og forhindre at slikt skjer igjen.

Etterforskerne har ifølge AP sagt at saken etterforskes som en kriminell hendelse, og begrunner dette med grov uaktsomhet blant de som var rundt 15-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer