Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anton Sport trimmer bort 10 millioner kroner

Sportskjeden Anton Sport merker den tiltagende konkurransen i sportsbransjen og legger ned tre butikker.

HANDEL: Anton Sport-sjefen Morten Borgersen har satt sportskjeden på slankekur og skal trimme bort millioner på kostnadssiden. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
HANDEL: Anton Sport-sjefen Morten Borgersen har satt sportskjeden på slankekur og skal trimme bort millioner på kostnadssiden. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer

(Finansavisen): - Det er ingen dramatikk i at Anton krymper. Det er for å bli mer fremtidsrettet, og komme oss ut av sentre som ikke har passende lokaler, sier Morten Borgersen i Anton Sport til Finansavisen i dag.

Ifølge en oversikt over lønnsomheten i butikkene er det bare tre som gikk med brukbare overskudd i 2013, og en av dem var internettbutikken Sportsnett.

- Vi har vært igjennom alt som koster penger, og kuttet der vi kan. Totalt kutter vi rundt 10 millioner kroner i kostnader fra 2014 til 2015, sier Anton-sjefen Morten Borgersen til avisen.

Tre butikker ut I fjor åpnet de ny butikk i kjøpe­senteret på Fornebu, og kom med det opp i 17 butikker. Nå forsvinner tre butikker ut av porteføljen, deriblant originalbutikken på Stabekk.

Butikkene på Colosseum og Ila i Oslo sentrum er de to andre som legges ned. Butikken på Ila har vært et mareritt, og kostet kjeden nesten 10 millioner kroner de siste fire årene, på grunn av for høy husleie og for få kunder.

For lite lokale Butikken på Stabekk legges ned for å samlokalisere driften med enheten på Bekkestua. Der er de på jakt etter større og bedre beliggende lokaler. Målet er å bygge opp en spesialforretning på ski og sykkel.

Det nye kjøpesenteret på Fornebu har så langt hatt svært lite kunder, men Morten Borgersen er likevel tilfreds med utviklingen i sin butikk.

- Vi leverer bra tall på Fornebu. Det er fordi butikken er ekstremt fin, og de ansatte er veldig gode. Vi måler i alle butikker hvor mange kunder som går ut igjen med pose i hånden, og der er butikken på Fornebu best, sier Anton-sjefen Morten Borgersen til Finansavisen.

Kjeden får noe færre ansatte i tiden fremover når butikker legges ned, men målet er å opprettholde omsetningen.

Flere nyheter - Det kan smelle allerede i mars
- Vi må regne med store kronebevegelser
Kutter kursmål og roper «selg aksjen»