<strong>MATCHVINNER:</strong> Michail Antonio scoret kampens eneste mål. Her feirer han sammen med Ashley Fletcher og Sam Byram. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB Scanpix&nbsp;
MATCHVINNER: Michail Antonio scoret kampens eneste mål. Her feirer han sammen med Ashley Fletcher og Sam Byram. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB Scanpix  Vis mer

Antonios hodestøt sørget for åpningsfest: - Vi fortjente seieren

Michail Antonio headet inn 1-0 like før slutt og sørget for at West Ham fikk en perfekt Premier League-åpning på London Stadium mot Bournemouth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antonio, som hadde scoret i den siste kampen på West Hams tidligere bane Boleyn Ground, kunne enkelt heade inn kampens eneste mål da han dukket opp på bakre stolpe etter et nydelig innlegg fra Gökhan Töre.

Håvard Nordtveit, som ikke hadde noen stor PL-debut for West Ham mot Chelsea, fikk fornyet tillit for vertene. Nordmannen, som spilte dypt på midtbanen var langt bedre i søndagens kamp. Nordtveit ble byttet ut like før vinnermålet da manager Slaven Bilic gikk for et offensivt bytte. Martin Samuelsen var ikke med i West Hams tropp.

Joshua King jobbet som vanlig godt for Bournemouth. Landslagsspissen spilte hele kampen for bortelaget. Særlig tidlig i 2. omgang yppet King seg. Romsås-gutten spilte fint Jordon Ibe fri etter 51 minutter, men sistnevnte dyttet bare ballen umotivert til motspiller fra god posisjon.

Kort tid etter forsøkte King seg fra 20 meter, men West Ham-keeper Adrian fikk slått til corner. På overtid var King igjen frempå, men Adrian vartet opp med en mektig redning. Joshua King dempet ballen på brystet og sendte den mot mål fra kort hold, men Adrian reddet tre poeng for vertene.

Skadeskutt

Enda senere i overtiden var West Ham nær å kontre inn 2-0, men alene med keeper skjøt Jonathan Calleri utenfor.

– Det ble vanskelig, akkurat slik vi visste det kunne bli. Vi mangler våre beste spillere, ikke bare et par av dem, men fire av de seks beste framover i banen. Gutta gjorde det strålende. Bournemouth var best bare i en periode tidlig i 2. omgang, men klarte ikke å straffe oss, sa manager Bilic.

– Vi fortjente seieren. Vi kjempet for den og klarte det. Det er godt å innlede med seier og null baklengsmål i den første hjemmekampen (i serien) på nytt stadion, sa Bilic videre.

Michail Antonio trives best på hjemmebane. Spissen har scoret sju av sine ni mål for London-laget på eget gress.

West Ham manglet en rekke av sine beste spillere, blant annet Dmitrij Payet, André Ayew og Andy Carroll.

Manglet ro

London Stadium ble det 55. anlegget som er blitt brukt til Premier League-fotball.

Bournemouth avsluttet med ti mann etter at Harry Arter ble utvist for to gule kort et lite kvarter før slutt.

– En tett kamp med få sjanser. Vi hevet oss etter pause og jeg trodde vi kunne klare det. Dessverre manglet vi ro og disiplin da det dro seg til. Vi hadde våre muligheter, men var ikke effektive. Hvordan vi ikke klarte å skrive, selv med ti mann, forstår jeg bare ikke. Vi tapte også de to første kampene våre forrige sesong, så vi vet hvor brutal denne divisjonen kan være, sa Bournemouth-manager Eddie Howe.

West Ham reiste seg etter tapet mot Chelsea i ligaåpningen, mens Bournemouth har tapt både mot Manchester United og West Ham i innledningen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer