Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Antyder misnøye med Palace-manager

Alexander Sørloth (23) forbereder Spania-kampen i revitalisert utgave. Sier han er fornøyd med manageren, noe han nødvendigvis ikke har vært i Crystal Palace hele tida.

STORKAMP I VENTE: Alexander Sørloth og Norge teller ned til EM-kvalifiseringen mot Spania lørdag. Her er Sørloth utenfor hotellet i Oliva, seks mil sør for Valencia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STORKAMP I VENTE: Alexander Sørloth og Norge teller ned til EM-kvalifiseringen mot Spania lørdag. Her er Sørloth utenfor hotellet i Oliva, seks mil sør for Valencia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLIVA (Dagbladet): Alexander Sørloth spiller fotball i 90 minutter helg etter helg - og scorer mål. Etter en tøff periode i Crystal Palace, lykkes han nå i den belgiske klubben Gent.

Trønderen er på utlån ut sesongen. Så er planen å vende tilbake til London når en ny sesong i Premier League starter opp.

- Livet smiler. Statusen er litt annerledes enn for fire-fem måneder siden, forteller Sørloth til Dagbladet.

MILJØVENNLIG: Alexander Sørloth (t.v.), Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs og Jonas Svensson kom på sykkel til dagens trening i Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MILJØVENNLIG: Alexander Sørloth (t.v.), Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs og Jonas Svensson kom på sykkel til dagens trening i Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Vi møter spissen i Oliva, øst i Spania. Det er her Norge lader opp til EM-kvalifiseringen mot Spania i Valencia lørdag. Forrige gang vi møttes var i forbindelse med Kypros-kampen i Nations League 19. november i fjor. Da var situasjonen helsvart for Sørloth. Han bommet på to store sjanser i 2-0-seieren og toppet en trist periode.

Men etter jul kom Gent og trener Jess Thorup på banen. Plutselig ser Sørloth ut som en målfarlig spiss igjen. Tre mål er det blitt i serien på laget som ligger på femteplass i Belgia.

- Klubben gjør det bra, jeg gjør det bra - og det er noe helt annet nå, erkjenner Sørloth.

- Hva har skjedd? Er nivået blitt lavere?

- Det er forskjell på nivået. Men den største forskjellen er at jeg spiller 90 minutter hver helg. Jeg har funnet roen og har tillit til treneren. Det er forskjellen.

- Hadde du ikke tillit til Roy Hodgson i Crystal Palace?

- Nei, hva synes du?

- Jeg spør deg.

- Det sier seg selv. Jeg startet nesten ingen kamper. Da blir det sånn, men jeg har tillit til Roy som manager, selv om jeg skulle ønsket mer spilletid.

Sørloth kom fra Midtjylland til Crystal Palace i 2018. I Danmark var han en braksuksess. Så gikk han til Crystal Palace for det som skal ha vært en overgangssum på 130 millioner kroner. Da startet problemene.

DEPPER: Alexander Sørloth toppet en trist periode med to store bom mot Kypos i november. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DEPPER: Alexander Sørloth toppet en trist periode med to store bom mot Kypos i november. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Scoringene uteble, skader rammet - og til slutt fikk han nesten ikke prøve seg i det hele tatt. Fansen stemplet ham som «en flopp». Nå har selvtilliten kommet tilbake.

- Vi snakket fint sammen, hevder Sørloth om Hodgson.

- Men det var mange om beinet. Det er tøft for en trener å bytte for mange spillere. Det er vanskelig å peke på noe spesielt for hvorfor jeg ikke fikk spille. Men du må være god og heldig samtidig - og ta skikkelig vare på sjansene du får.

Trønderen er lånt ut fram til sommeren.

- Hva skjer da?

- Jeg tar dag for dag. Jeg satser på å gjøre det best mulig for Gent. Så blir det sommerferie, før jeg drar tilbake til Palace. Jeg må forholde meg til at jeg har tre år igjen.

Han fortsetter:

- Forhåpentligvis kommer jeg tilbake i en ny utgave. Jeg ønsker å være en Alexander som kommer tilbake med en god dose selvtillit og klar til dyst.

Crystal Palace ligger for øyeblikket på 14. plass i Premier League. Resten av sesongen handler først og fremst om å overleve.

For Sørloth er det nå storkampen mot Spania som teller. Deretter venter Sverige tirsdag. Også Romania, Malta og Færøyene er i gruppa. På spørsmål om han bør starte på Estadio Mestalla svarer han:

- Det orker jeg ikke å legge meg borti. Det jeg kan si er at jeg er i god form og klar til dyst.

Om et eventuelt møte med den kjente midtstopperen Sergio Ramos svarer han:

- Det kan bli artig. Han er en av verdens beste midtstoppere.

PS: Landslaget trente i Oliva onsdag formiddag. Joshua King sto over på grunn av en vond nakke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer