Anzji sparker treneren og selger alle stjernene

Milliardær gir opp fotballdrømmen.

 DYR:  Samuel Eto'o har tjent nok til smør på maten mens han har vært i russiske Anzji. Nå trekker eieren pengene tilbake og ønsker å selge de største stjernene. Her er han i duell med svenske Pontus Wernbloom Foto: NTB Scanpix/Denis Tyrin.
DYR: Samuel Eto'o har tjent nok til smør på maten mens han har vært i russiske Anzji. Nå trekker eieren pengene tilbake og ønsker å selge de største stjernene. Her er han i duell med svenske Pontus Wernbloom Foto: NTB Scanpix/Denis Tyrin.Vis mer

(Dagbladet): Den russiske toppklubben Anzji har virkelig svidd av noen kroner de siste årene.

Millardæreieren Suleiman Kerimov har spyttet inn flere milliarder de siste årene.

Nå er det over. Budsjett på 1,2 milliarder skal kuttes til under 400 millioner kroner. Og når pengene forsvinner, vil også de største stjenene forsvinne. Det melder det russiske nettstedet RT.

- Dette er ingen overraskelse, jeg har ventet på det, sier Max-sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Luftslott Han kommentere Anzij mot blant annet Aalesund og Tromsø på La Manga i fjor vinter.

- Anzji har vært et luftslott i lang tid. Det bare bare et tidsspørsmål før en riking ikke orker mer i en sånn klubb. Men det er også synd, de har ødelagt fotballøkonomien, sier Aalbu.

Milliardær Kerimov som har hentet flere superstjerner til den russiske klubben, ønsker nå endre kursen til klubben. Nå skal det satses på lokale stjerner og det haster ikke med framgangen.

Klubbens største stjerne Samuel Eto'o fikk en kontrakt med 465 millioner kroner i lønn over tre år da han kom til klubben i 2011.

- Anzji har gitt flere spillere latterlige lønninger. Vi så Eto'o i spill der nede, og han tjente flere hundre millioner. Han var ikke så god, sier Aalbu.

Guus Hiddink trente klubben i 2012/2013-sesongen. Men får årets sesong forsvant nederlenderen. Inn kom Rene Meulensteen som tidligere har jobbet som trener under Sir Alex Ferguson i Manchester United.

Sparken etter 16 dager
Han ble ansatt 22. juli i år. Anzji har så langt spilt fire ligakamper uten å vinne én, og ifølge Eurosport skal nederlenderen være ferdig i klubben.

Anzji sparker treneren og selger alle stjernene

Det gjelder samtlige av klubbens største stjerner som Lassana Diarra, Igor Denisov, William, Aleksandr Kokorin og Christopher Samba som i fjor var utlånt til engelske QPR.

Anzji spiller hjemmekampene sine i Dagestan, men laget bor og trener i Moskva, over 2000 kilometer unna hjemmebanen i hovedstaden Makhatsjkala.

Presidenten bekrefter
Ifølge France24 skal Kerimov ha sagt til Sport Express at han ikke ønsker å selge klubben, men at den tidligere treneren Gadzhi Gadzhiev vil ta over.

Fredag tapte Ansji 1-0 for hjemme mot Rostov i den russiske ligaen.

På sin twitterkonto forteller klubbens president Konstantin Remchukov om omveltningen som vi skje i klubben.

- Den store nyheten er at det vil skje en omveltning i Ansji. Mange av klubbens dyre stjerner vil forlate Ansji, mens klubbens budsjett kuttes, sier Anzji-presidenten.

 TREKKER PENGENE TILBAKE:  Ansji-eier Suleiman Kerimov. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix.
TREKKER PENGENE TILBAKE: Ansji-eier Suleiman Kerimov. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix. Vis mer