Åpen for dramatisk tiltak:
- Spesiell situasjon

De norske langrennsutøverne stiller seg positive til mulig nødløsning for å redde sesongen.

ÅPEN FOR ALT: Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo under Toppidrettsveka på Hitra. Sistnevnte er åpen for alt for at det skal bli konkurrert denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ÅPEN FOR ALT: Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo under Toppidrettsveka på Hitra. Sistnevnte er åpen for alt for at det skal bli konkurrert denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HITRA (Dagbladet): Langrennsutøverne fikk endelig kjenne på konkurranse igjen under Toppidrettsveka forrige uke, men det var stort forfall på kvinnesiden, hvor blant andre Therese Johaug sto over.

I tillegg var det ingen utenlandske utøvere som hadde tatt turen til Hitra, Aure eller Trondheim for å konkurrere. Coronapandemien har satt en effektiv stopper for det.

Fortsatt er det stor usikkerhet knyttet til hvordan sesongen vil bli avviklet. Det er vanskelig å holde langrennsløperne friske uten at de isoleres i egne lukkete sportsmiljøer. Samtidig er TV viktig for sporten.

«Det er bakgrunnen for at det internasjonale Skiforbundet (FIS) nå åpner for dramatiske tiltak internasjonalt for å sikre at langrenn ikke forsvinner fra TV-skjermen til vinteren», skriver Dagbladets kommentator Esten O. Sæther i en kommentar.

Han peker på at i verste fall, så må hele den internasjonale langrennseliten bli stengt inne som en egen gruppe for å gjennomføre et rennprogram som sikrer sportens TV-avtaler.

- Viktig med plan

Dagbladet tok en prat med flere norske utøvere under Toppidrettsveka, for å høre hva de tenker om en slik alternativ løsning for å redde sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer