Elendig stemning blant de russiske stjernene:

Åpen krangel: - Kalte meg håpløs

Rapportene skal ha det til at det er dårlig stemning mellom to av Russlands største vinterhelter.

ORDKRIG: Sergej Ustjugov (t.v) og Aleksandr Bolsjunov (i midten) skal de siste dagene ha vært i tottene på hverandre. Her er sammen med Johannes Høsflot Klæbo (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB
ORDKRIG: Sergej Ustjugov (t.v) og Aleksandr Bolsjunov (i midten) skal de siste dagene ha vært i tottene på hverandre. Her er sammen med Johannes Høsflot Klæbo (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens resten av verdenseliten er opptatt med verdenscup, og forberedelser til VM i Planica, har de russiske langrennsutøverne gått nasjonale renn i Russland.

Etter at Russland invaderte Ukraina har russiske utøvere vært bannlyst fra den internasjonale langrennsscenen.

På søndagens 15 kilometer var Aleksandr Bolsjunov knusende overlegen. Selv med over halvminuttet ned til Denis Spitsov på andre og 56 sekunder ned til Ilja Semikov på tredje, er det en annen russisk rival det skrives mest om hos russiske avisa Championat.

Bolsjunov-stikk

For de siste par dagene har det dukket opp rapporter om det som blir omtalt som dårlig stemning mellom Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Den angivelige dårlige stemningen skal dreie seg om en uttalelse fra sistnevnte etter at han vant lørdagens sprint.

- I sommer ble jeg kalt håpløs, men til og med da sa jeg at jeg slår landslagsutøverne, selv om jeg er på et regionalt lag. Det er jeg som kan kalle dem håpløse nå. I dag slo jeg det russiske landslaget, er Usjugov sitert på etter at han vant både prologen, kvartfinalen, semifinalen og til slutt finalen på sprinten.

BLID: Den russiske stjerna Alexandr Bolsjunov er kjent for å ikke smile så mye, men bilder fra skiløypene på Lillehammer viser noe annet. Video: Håvard Rønning/Swix Vis mer

Da Bolsjunov smadret konkurrentene på søndag slo han tilbake mot Ustjugov.

- Vel, slo de håpløse den olympiske mesteren i dag? For det første: Latsabbene gjorde han til en vinner, og nå slo de ham. Alt er bra. Løpet gikk fint, sa den russiske bjørnen.

Klar tale: - Bolsjunov tar feil

Den frittalende kommentatoren Dmitry Gubernjev har også kastet seg på. Han mener Bolsjunov tar feil.

- Det ser ut for meg som at uansett hvem som vinner så har de rett begge to. Bolsjunov vant og tok revansje. Men jeg skjønner ikke disse klagene. I min bok tar Sasha (Bolsjunov) feil, skriver Gubernjev.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer