Åpen krangel om Roknes framtid

Klubben raser mot spillerforeningen.

(Dagbladet.no:) Striden om Marianne Roknes uteblivelse fra Aalborg-treningene, har ikke roet seg de siste dagene.

Tidligere denne uka ble det kjent at Rokne ikke møtte på trening etter at hun hadde vært på landslagssamling med Norge.

- Vi forstår ikke hvorfor hun ikke kommer på trening. Vi vet hun er utilfreds med noe, men vi håpet at hun ville ta kontakt og snakke med oss, sa klubbdirektør Erik Just til dansk TV2 for to dager siden.

- Amatørmessig

Dette får spillerforeningen til å reagere. Formann Torsten Laen forteller at de støtter Rokne med en advokat, som har vært i jevnlig kontakt med klubben i to uker.

- Vi håper at Aalborg vil inngå et forlik med spilleren, hvis ender det med en voldgiftssak, sier Laen ifølge avisa Nordjyske.

Rokne skal være svært misfornøyd med lederstilen til trener Christian Dalmose, men ønsker ikke selv å kommentere saken.

- Det er amatøraktig av spilleforeningen å ture fram på denne måten. Vi finner oss ikke i slike trusler, så fra nå av kommer vi ikke uttale oss mer om saken, sier Just.

KOM IKKE TILBAKE: Marianne Rokne støttes av spillerforeningen, etter at hun ikke kom på Aalborg-trening. Foto: TOM E. ØSTHUUS
KOM IKKE TILBAKE: Marianne Rokne støttes av spillerforeningen, etter at hun ikke kom på Aalborg-trening. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Truende brev

- Det eneste vi har fått fra spillerforeningens advokat er et truende brev. Der blir vi beskyldt for en feil i forbindelse med en lønnsutbetaling, noe som har vist seg å ikke være riktig. Men det er kanskje det foreningen mener med «jevnlig dialog», sier Just.

Marianne Rokne signerte en ny kontrakt med klubben for tre måneder siden, og Aalborg kommer ikke til å la henne gå uten å få en erstatning.

Mandag kveld spiller Aalborg semifinale i Champions League mot Krim Ljubljana. Klubben har i tillegg til Rokne, tre andre norske spillere: Katrine Lunde, Isabel Blanco og Kristine Lunde.