- ET STEG PÅ RETT VEI: Claus Lundekvam var en viktig spiller under tidligere landslagssjef Nils Johan Semb, og var landslagskaptein ved flere anledninger. Nå tolker Semb det som et skritt i riktig retning at Lundekvam forteller åpent om rusproblemene. Foto Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
- ET STEG PÅ RETT VEI: Claus Lundekvam var en viktig spiller under tidligere landslagssjef Nils Johan Semb, og var landslagskaptein ved flere anledninger. Nå tolker Semb det som et skritt i riktig retning at Lundekvam forteller åpent om rusproblemene. Foto Bjørn Sigurdsøn, ScanpixVis mer

- Åpenheten er et godt tegn for Claus

Semb tror og håper Lundekvam blir kvitt problemene.

||| (Dagbladet): Claus Lundekvam spilte 40 kamper på det norske landslaget. De fleste av dem under nåværende toppfotballsjef Nils Johan Sembs ledelse.

Lundekvam var ved flere anledninger kaptein på landslaget.

Nå håper og tror Semb at Lundekvam er på rett vei ut av alkohol- og narkotikaproblemene han forteller om på TV 2 i kveld.

- Claus har havnet i en vanskelig situasjon. Det positive er at han har tatt et steg, og er under behandling, sier Semb til Dagbladet.

- Lang og tøff vei Den tidligere landslagssjefen tror det at Lundekvam står fram med problemene i full offentlighet er et steg på veien mot å rehabilitere seg.

- Men det er en lang og tøff vei, men åpenheten er et godt tegn.

- Fordi han forplikter seg overfor andre ved å stå fram?

- Først og fremst tror jeg det er viktig å forplikte seg overfor seg sjøl og sine nærmeste, sier Semb.

Det er flere tidligere fotballspillere som har havnet i problemer etter endt karriere. Nils Johan Semb mener likevel det er vanskelig å generalisere og gjøre dette til et typisk fotballproblem.

- Det er en del andre som har vært i samme situasjon. Men det er mange profesjonelle fotballspillere, og bare noen som havner i problemer, sier han.

- For Claus sin del, håper jeg han kommer seg ut av problemene. Han får god hjelp, sier Semb.

- Var skakkjørt Lundekvam er nå til avvenning for å få hjelp med problemene sine, og forteller til TV 2 Sporten at han har vært veldig langt nede.

- Jeg var skakkjørt og i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville bare vekk, jeg ville rømme, jeg ville ødelegge meg selv, forteller Lundekvam.

Hele intervjuet sendes i Sportsnyhetene på TV 2 klokka 21.25 i kveld.