Åpenhjertig Andy Cole om tung tid: - Tortur

Den tidligere Newcastle- og Manchester United-angriperen Andy Cole (47) måtte gjennom en nyretransplantasjon som nesten ødela livet hans.

SLITER: Manchester United-legende Andrew Cole. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Manchester United-legende Andrew Cole. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De aller fleste som fulgte engelsk fotball på 90-tallet husker storscoreren Andy Cole, som bøttet inn mål på bestilling for Newcastle og Manchester United gjennom åtte sesonger.

Engelskmannen var innom flere klubber før han la fotballskoene på hylla i 2008, og seinere har han blant annet vært ambassadør for Manchester United og tatt trenerlisensen.

Men i 2014 sviktet nyrene hans og han fikk påvist sykdommen Fokal Segmental Glomerulosklerose (FSGS). Det oppstår når arrdannelse hemmer nyrenes evne til å filtrere blodet, noe som blant annet gjorde at han raste opp i vekt - noe han også ble mobbet for.

- Det var vanskelig å akseptere at jeg var syk. Jeg ville ikke at familien min skulle bekymre seg for meg. Det tøffeste var at jeg la på meg. Da jeg la opp som fotballspiller lovet jeg barna mine at jeg ikke skulle legge på meg fordi fotballspillere som gir seg bare spiser og drikker videre, sa Andy Cole i 2016.

Det var etter at den tidligere Manchester United-kollegaen David Beckham spurte Cole om å stille opp på en veldedighetskamp at han valgte å snakke om sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer