Åpenhjertig Claus Lundekvam om seg selv i ny bok: - Jeg har latt livet mitt gå i grus, og latt andre liv gå i grus samtidig

«Claus Lundekvam - En kamp til».

ÅPENHJERTIG: Claus Lundekvam i boka «Claus Lundekvam - En kamp til». Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ÅPENHJERTIG: Claus Lundekvam i boka «Claus Lundekvam - En kamp til». Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Claus Lundekvam (42) gir i morgen ut boka «Claus Lundekvam - En kamp til» som er utgitt av Cappelen Damm og ført i pennen av Thomas Karlsen.

Her forteller den tidligere fotballspilleren åpenhjertig om fotballkarrieren sin, som blant annet inneholder misbruk av alkohol og kokain. Claus Lundekvam har tidligere stått fram som alkoholiker og narkoman.

Det var tomheten etter endt karriere som gjorde at Lundekvam fant veien til rusen.

«Jeg ønsket meg alt, og etter hvert kunne jeg også alt. Og da jeg hadde fått alt, var det ikke nok. Jeg hadde trent og jobbet hardt, stått på hver eneste dag for å komme dit jeg var. Bilene, båtene, luksusferiene, festene i London - jeg fortjente det, alt sammen. Jeg skulle skvise ut enda mer. Mer fest, mer sex, mer rus. Jeg drakk med begge hendene, fordi det var eneste måten jeg visste om, til jeg ikke lenger kunne stå. Jeg tok for meg av alt, bare fordi jeg kunne».

«Og for hva? Jeg har mistet venner. Jeg har mistet min kone og kjæreste gjennom tjue år, og mens jeg ruset meg på det verste, sluttet jeg å være pappaen til døtrene mine. Jeg har kontrollert og manipulert de jeg er mest glad i. Jeg har latt livet mitt gå i grus, og latt andre liv gå i grus samtidig», skriver en åpenhjertig Lundekvam.

Flere diagnoser Lundekvam skriver at han prøvde kokain for første gang da han var 35 år gammel. Det skjedde i en tid han ikke kunne spille fotball på grunn av ankelskader. Han tok stoffet første gang på et toalett med noen prostituerte.

Han beskriver at han har tre diagnoser: Alkoholiker, narkoman og sexavhengig.

Etter hvert innså han at det var i ferd med å gå skikkelig galt.

- Men jeg skjønte at dette ville ta livet av meg. For det hadde tatt livet av meg, har han tidligere uttalt.

- Tøff periode Claus Lundekvam jobbet som ekspert i Premier League-studio i TV 2. I de siste rundene av forrige Premier League-sesongen var ikke Lundekvam i stand til å være i TV-ruta.

- Det var en veldig tøff periode, har han tidligere sagt til Dagbladet (krever innlogging).

- Jeg hadde det ikke godt med meg selv da. Jeg hadde mye indre uro. Det begynte å bli definitivt med meg og Nina. At vi kom til å gå hver vår vei.

I boka forklarer han at han var notorisk utro i 19 år.

Lundekvam og kona Nina bestemte seg for å skille lag etter 12 år.

Redd for tilbakefall Han uttalte til Dagbladet i august i fjor at han var rusfri, men at han fortsatt er engstelig for at han får tilbakefall.

- Jeg er engstelig. Veldig, veldig engstelig. Det er mange triggere som vil ta meg tilbake til helvetet, men jeg er flinkere til å gjenkjenne dem, for jeg har gått en del ganger på trynet nå, sier han.

Lundekvam fortalte også om bokprosjektet.

- Jeg har takket nei flere ganger før, men nå har jeg både energi og overskudd. Skribenten (Thomas Karlsen) flytter til Bergen neste måned. Da skal vi gjøre store bolker av innholdet.

42-åringen la fotballskoene på hylla i 2008.

NY BOK: Claus Lundekvams biografi er i salg fredag.
NY BOK: Claus Lundekvams biografi er i salg fredag. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer