JAKTER EM-TITTELEN: Cristiano Ronaldo er én kamp unna å vinne europamesterskapet i Frankrike. Foto: Scanpix
JAKTER EM-TITTELEN: Cristiano Ronaldo er én kamp unna å vinne europamesterskapet i Frankrike. Foto: ScanpixVis mer

Åpenhjertig Ronaldo om tårene og kritikken: - Jeg har ofret meg

Svarte kritikerne etter å ha sendt Portugal til EM-finalen.

(Dagbladet): Ingen spillere i verden lever med et større forventningspress på seg enn Cristiano Ronaldo. Mens en hel nasjon setter sin lit til at 31-åringen skal bringe EM-tittelen hjem til Portugal, følger også millioner av kritiske øyne med på om han mislykkes.

Selv etter å ha scoret to mål før kveldens semifinale mot Wales, har Ronaldo måttet tåle å bli kritisert. Etter både en nydelig nettkjenning og en målgivende pasning da Portugal gikk til EM-finalen i kveld, svarte den Madeira-fødte angriperen slik på det som har blitt sagt og skrevet:

- Jeg har vært 13 år på det høyeste nivået. Statistikken lyver ikke. Jeg har jobbet hardt og ofret meg hele karrieren, sier Ronaldo i et intervju vist på TV 2.

Titteldrømmen

Portugals kaptein har vunnet de gjeveste klubbtroféene som finnes, men drømmer fremdeles om en landslagstittel. Skuffelsen over finaletapet mot Hellas på hjemmebane under EM i 2004 har plaget Real Madrid-stjerna i 12 år.

Bildene av en sønderknust Ronaldo som var utrøstelig etter nedturen er vanskelige å glemme, men det får portugiseren muligheten til å gjøre noe med på søndag.

- Jeg håper dere kan få se at jeg heller gråter gledestårer. Jeg har alltid sagt et jeg vil vinne for Portugal. Nå tror jeg vi kan klare det, sier Ronaldo.

- Drømmen lever

Kveldens 2-0-seier er første gang Portugal har vunnet en EM-kamp i Frankrike i løpet av ordinær tid. Etter de to raske scoringene i starten av andre omgang så Portugal også ut som et langt bedre lag enn tidligere.

I mellomtiden har Ronaldo aldri mistet troa.

- Vi visste at dette ville bli vanskelig, men vi er fremdeles med. Det er bedre å starte dårlig og avslutte sterkt. Hele teamet vårt fortjener skryt. Vi har ikke vunnet noe enda, men drømmen lever.

På søndag venter vinneren av morgendagens møte mellom Frankrike og Tyskland. Anledningen blir knapt større enn det som da vil skje på Stade de France i Paris.

- Ronaldo er en mann som tenker på én ting i livet sitt og det er å bli best mulig. I en finale kan alt skje, og Ronaldo vil gjerne ha hovedrollen, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.