Åpenhjertig Ronaldo om tårene og kritikken: - Jeg har ofret meg

Svarte kritikerne etter å ha sendt Portugal til EM-finalen.

JAKTER EM-TITTELEN: Cristiano Ronaldo er én kamp unna å vinne europamesterskapet i Frankrike. Foto: Scanpix
JAKTER EM-TITTELEN: Cristiano Ronaldo er én kamp unna å vinne europamesterskapet i Frankrike. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Portugal - Wales 2-0

(Dagbladet): Ingen spillere i verden lever med et større forventningspress på seg enn Cristiano Ronaldo. Mens en hel nasjon setter sin lit til at 31-åringen skal bringe EM-tittelen hjem til Portugal, følger også millioner av kritiske øyne med på om han mislykkes.

Selv etter å ha scoret to mål før kveldens semifinale mot Wales, har Ronaldo måttet tåle å bli kritisert. Etter både en nydelig nettkjenning og en målgivende pasning da Portugal gikk til EM-finalen i kveld, svarte den Madeira-fødte angriperen slik på det som har blitt sagt og skrevet:

- Jeg har vært 13 år på det høyeste nivået. Statistikken lyver ikke. Jeg har jobbet hardt og ofret meg hele karrieren, sier Ronaldo i et intervju vist på TV 2.

Titteldrømmen

Portugals kaptein har vunnet de gjeveste klubbtroféene som finnes, men drømmer fremdeles om en landslagstittel. Skuffelsen over finaletapet mot Hellas på hjemmebane under EM i 2004 har plaget Real Madrid-stjerna i 12 år.

Bildene av en sønderknust Ronaldo som var utrøstelig etter nedturen er vanskelige å glemme, men det får portugiseren muligheten til å gjøre noe med på søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer