LETTET: Avtroppende Molde-trener Tor Ole Skullerud var glad for at spillerne slo tilbake mot Sarpsborg 08 etter noen tunger dager for ham personlig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LETTET: Avtroppende Molde-trener Tor Ole Skullerud var glad for at spillerne slo tilbake mot Sarpsborg 08 etter noen tunger dager for ham personlig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Åpenhjertig Skullerud om de tunge dagene

- Det har vært en drittuke.

• Sarpsborg 08 - Molde 1-4

SARPSBORG STADION (Dagbladet): Onsdag bekreftet Tor Ole Skullerud han gir seg som Molde-trener etter sesongen. Samtidig ble landslagskeeper Ørjan Nyland solgt til tyske Ingolstadt. Det førte til noen turbulente dager for 44-åringen, som har måttet leve med massive spekulasjoner rundt sin egen framtid og spørsmål knyttet til hvem som skal ta over jobben hans.

Etter 4-1-seieren over Sarpsborg 08 innrømmer Skullerud at det har vært gått innpå ham.

- Jeg syns det har vært en drittuke. Som jeg sa til gutta, så blir jeg glad når jeg ser hva vi leverer etter en slik uke. Det har vært fokus på alt annet enn det som har vært viktig. Det har jeg aldri ønska meg, men sånn ble det, forteller Skullerud til Dagbladet.

- Slitsomt Skullerud har aldri lagt skjul på at han ikke trives i rampelyset. Derfor oppleves det tungt å måtte svare for hva han selv, familien og klubben vil gjøre i tida som kommer. Skullerud har blant annet blitt linket sterkt til en jobb i Stabæk, mens Ole Gunnar Solskjær allerede har blitt diskutert og avfeid som hans mulige erstatter i Molde.

- Vi har trent og hatt bra fokus, men jeg har ikke hatt en god uke. Jeg har ikke likt det, forteller Skullerud.

- Du har ikke likt at det har vært mye fokus på deg?

- Nei, for jeg liker ikke sånt. Det har vært en slitsom uke, med alt av skriverier og sånt.

- Trist Den følelsen deler supertalentet Sander Svendsen. I går scoret 17-åringen et nydelig mål og la opp til én av Ola Kamaras tre øvrige nettkjenninger.

- Det er trist å miste Ørjan og Tor Ole. Tor Ole har vært veldig viktig for meg. Han har hatt troen på meg og gitt meg sjanser. Det har vært fantastisk å få muligheten og få så mye spilletid over tid sånn at jeg har kommet inn i rytmen. Det er bare til å takke og bukke for. Nå skal gjøre jobben sammen med Tor Ole resten av sesongen, sier Svendsen til Dagbladet.

Også gårsdagens Molde-kaptein, Martin Linnes, ser framover etter det som har skjedd.

- Det har vært en drittuke på mange måter. Vi mister to veldig viktige personer. Samtidig viser vi moral, står på for hverandre og beviser at det ikke kommer til å prege oss på noen som helst måte utover høsten. Jeg har stor tro på at vi kommer til å heve oss enda flere hakk etter hvert som kampene kommer nå, sier Linnes til Dagbladet.

Flytter etter kone og barn Samtidig er det kjent at Skulleruds familie har flyttet hjem til Bærum. Det ble også avgjørende for at treneren ikke ønsket å benyttet seg av en opsjon om et tredje år som sjef for blåtrøyene, bare åtte måneder etter at han ledet Molde til klubbens beste sesong noen sinne med serie- og cupgull.

«Toro» er likevel svært opptatt av å avslutte jobben i Romsdal på best mulig vis. Derfor var han også glad for at spillerne hans leverte en glitrende prestasjon mot Sarpsborg 08 i går kveld.

- Følelsen nå er veldig, veldig god.

- Hvordan ser du på resten av sesongen?

- Vi er i god form. Nå skal vi sette sammen en bedre høst enn den våren vi har hatt. Rosenborg har vært altfor langt foran oss. Det liker vi ikke. Vi skal forsøke å knappe innpå. Så får vi se, sier Skullerud om trønderne som ligger åtte poeng foran med én kamp mindre spilt.