Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpenhjertig United-legende om problemene etter konas død:
- I fotballen løfter du ikke en finger

Rio Ferdinand var ikke forberedt på dagliglivet etter fotballkarrièren uten kona.

MISTET KONA: Rio Ferdinand med kona Rebecca Ellison to år før hun gikk bort. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
MISTET KONA: Rio Ferdinand med kona Rebecca Ellison to år før hun gikk bort. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Mai 2015 døde Rebecca Ellison plutselig som følge av kreft. Samtidig var mannen hennes, tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand, i ferd med å legge fotballskoene på hylla.

Ferdinand ble etterlatt med parets tre barn, og i et åpenhjertig intervju med Radio Times forteller Ferdinand at han overhodet ikke var forberedt på dagliglivet uten kona.

- I fotballen løfter du ikke en finger før du går over den hvite krittlinja for å spille, sier Ferdinand til Radio Times, gjengitt av Daily Mail.

- Alt blir gjort for deg. Når du setter deg ned i garderoben, er drakta klar. Når du er ferdig med å skifte, kaster du drakta på gulvet. Da kommer det noen inn og plukker alt opp. Støvlene dine, de er skitne, noen kommer og henter dem, rengjør dem. «Er de gode nok for deg?». «Nei, de er ikke rene nok. Kan du være så snill å ordne det?». Når du kommer på flyplassen, trenger du ikke å se på skiltene, du følger bare dine egne føtter. Så kommer vi hjem og skal dra på ferie, for eksempel, og alt jeg trengte å gjøre var å pakke min egen bag, fordi Rebecca allerede hadde pakket, sier Ferdinand.

Han sier også at han ikke hadde peiling på hvordan han skulle gjøre enkle ting som å oppsøke lege, fordi han hele tiden hadde besøkt klubblegen om det var noen problemer da han spilte fotball.

Svakhet

Det tok lang tid før Ferdinand sørget over tapet av sin kone offentlig. I stedet forsøkte han å holde seg opptatt med andre ting for å skifte fokus. Det førte blant annet til at han begynte å drikke.

Ferdinand hadde hele tiden sett på sympati som en svakhet, noe som gjorde det vanskelig å søke hjelp.

- Du vil ikke at folk skal synes synd på deg. Når du syntes synd på noen i den machokulturen som jeg var en del av, betydde det at de var svake. Og du ønsker ikke å ha slike folk i garderoben, fordi det er et svakt ledd, sier Ferdinand, som ikke respekterte slike folk.

I en åpenhjertig dokumentar som snart slippes på den britiske tv-kanalen BBC, kalt «Rio Ferdinand: Being mum and dad», forteller Ferdinand om følelsene sine etter tapet av kona. Han forsøker samtidig å forstå hvordan enker og enkemenn klarer å håndtere sorg og samtidig støtte av barna.

I dokumentaren får seerne også se hvordan andre unge enkemenn og fedre håndterer sorg. Rundt 75 menn under 50 år blir enkemenn hver eneste dag i Storbritannia.

SUKSESSFULL: Rio Ferdinand holder Premier League-trofeet sammen med Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Scanpix
SUKSESSFULL: Rio Ferdinand holder Premier League-trofeet sammen med Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lang karrière

Rio Ferdinand startet karrièren i West Ham, der han fikk 157 kamper i perioden 1995 til 2000. Han spilte to sesonger i Leeds før han dro til Manchester United.

Der ble han værende i 12 sesonger før han avsluttet karrièren i Queens Park Rangers. Totalt ble det 504 Premier League-kamper på CVen.

Ferdinand vant blant annet seks Premier League-titler, én FA-cup-tittel og to ligacupseire med Manchester United. I tillegg vant han både Champions League og VM for klubblag i 2008.

Midtstopperen fikk også 81 kamper for det engelske landslaget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media