Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for 5000 tilskuere på stadion

Fransk toppfotball åpner opp for større folkemasser på arenaene.

KAN FÅ 5000 TILSKUERE PÅ KAMPENE SINE: PSGs Neymar og Kylian Mbappe. Foto: MARTIN BUREAU / AFP)
KAN FÅ 5000 TILSKUERE PÅ KAMPENE SINE: PSGs Neymar og Kylian Mbappe. Foto: MARTIN BUREAU / AFP) Vis mer

Fransk toppfotball fikk en brutal stopp da coronakrisen rammet Frankrike knallhardt i vår. PSG ble utropt som seriemestere da ligaen ble avsluttet den 30. april.

Frankrikes statsminister Édouard Philippe kom med meldingen om at de profesjonelle ligaene ikke kunne restarte sesongen grunnet pandemien. Da gjensto det ti serierunder av sesongen.

Den verste corona-bølgen ser ut til å være historie i Frankrike, som er godt i gang med planleggingen av en ny fotballsesong.

Som et ledd i den gradvise gjenåpningen av samfunnet, vil man tillate opp til 5000 tilskuere i fransk toppfotball fra 11. juli. Det melder Reuters.

KLEM: Line Kloster og Isabelle Pedersen gikk for klem da de passerte målstreken på Bislett, men så kom de på reglene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Til sammenliknes spilles Premier League i England og Bundesliga i Tyskland uten tilskuere. I norsk Eliteserie er det maksimalt 200 tilskuere på tribunene.

Fortsatt usikker tid

I Frankrike er det totalt registrert 159 452 bekreftet smittede. 74 117 av dem er rapportert friskmeldt. 29 617 har dødd som følge av coronaviruset i Frankrike i løpet av de siste månedene.

Smittegrafen har gått nedover i Frankrike, men det ble likevel rapportert 811 nye smittetilfeller torsdag 18. juni og 111 nye dødsfall 16. juni, ifølge de offisielle smittetallene.

BOMTUR: Da langrennslandslaget valgte å droppe Ski Touren i Canada, var det to skistjerner som allerede hadde satt seg på flyet. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Verst var tilstanden 31. mai med hele 7578 nye coronasmittede det smertefulle døgnet.

Frankrike er i gang med å gjenåpne samfunnet. Å få fotballen i gang igjen for nasjonen som vant VM-gull i 2018, er et av flere eksempler på det. Samtidig er fortsatt situasjonen usikker.

- Det blir foretatt en ny vurdering av den nasjonale epidemiologiske situasjonen i midten av juli. Der blir det besluttet om en ytterligere gjenåpning er mulig fra midten av august, opplyser Frankrikes regjering i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!