Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for å flytte VM til 2022

Det internasjonale friidrettsforbundet applauderer avgjørelsen om å utsette Tokyo-OL, selv om det betyr at neste års friidretts-VM må flyttes.

KAN FORSKYVE ALT:Det internasjonale friidrettsforbundet applauderer avgjørelsen om å utsette OL og er villig til å flytte sitt eget VM fra den oppsatte datoen neste sommer. Foto: Jewel SAMAD / AFP
KAN FORSKYVE ALT:Det internasjonale friidrettsforbundet applauderer avgjørelsen om å utsette OL og er villig til å flytte sitt eget VM fra den oppsatte datoen neste sommer. Foto: Jewel SAMAD / AFP Vis mer

VM i Eugene i den amerikanske delstaten Oregon skal etter planen avvikles i tiden 6. til 15. august neste år, men kan som følge av OL-utsettelsen bli skjøvet til 2022.

– Vi ønsker avgjørelsen om OL-utsettelse velkommen. Det er dette utøverne ønsker, og vi mener at avgjørelsen vil gi alle utøvere, funksjonærer og frivillige ro og trygghet i disse usikre tider, heter det i en uttalelse fra World Athletics.

Forbundets president Sebastian Coe sendte så sent som mandag et brev til IOC med bønn om utsettelse av Tokyo-lekene.

TETTE BÅND: Steinar Hoen ber Karsten Warholm ta med kjæresten Oda Djupvik på ferie etter uker med Leif Olav Alnes som romkamerat. Djupvik er forberedt på at Alnes blir med og tar hennes plass i dobbeltsenga. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Forbundet gjør det klart at det er rede til å samarbeide med IOC og andre idretter om plassering av Tokyo-OL på datoer og opplyser samtidig at arrangøren av friidretts-VM i Eugene neste år allerede er blitt kontaktet med tanke på flytting av mesterskapet.

– De har forsikret oss om at de vil jobbe med sine partnere og andre berørte for å sørge for at mesterskapet kan avvikles på andre datoer, eventuelt i 2022, står det.

JUBELDAG: Karsten Warholm skrev norsk friidrettshistorie, pappa Gjert er misfornøyd med Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel viser ferdigheter lang utenfor friidrettsbanen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

World Athletics lover også å gjøre sitt for at utøverne får en ordentlig sesong i år, også med tanke på kvalifisering til neste års OL.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å ta vare på og skape en utendørssesong i 2020, med senere start og avslutning enn vanlig, slik at utøverne, når de kan og det er trygt, får tilgang til stevner i alle regioner, står det i uttalelsen.

MAKTKAMP: Spillet mellom Karsten Warholm og rivalene er i gang, med Amalie Iuel i en nøkkelrolle. Samtidig skaper varme nye problemer i Doha. Det gjorde også staven til Sondre Guttormsen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hele Norges coronakart