Åpner for Arni-salg

TRONDHEIM (Dagbladet): Både Åge Hareide og Ola By Rise åpner for å selge Arni Gautur Arason for å slippe til Espen Johnsen i Rosenborg-målet.

Arason har hatt en praktsesong så langt, og holder Johnsen langt unna førstelaget.

I bortekampen mot Brøndby var islendingen banens beste spiller. I Champions League får han nye muligheter til å vise seg fram for europeiske toppklubber.

Og da kan det hende Arason forsvinner fra Trondheim. Rosenborg åpner nemlig for salg.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke å kvitte oss med Arni, men hvis det kommer et godt tilbud må vi vurdere om vi skal selge ham.

- Hvor høyt må tilbudet være?

- Jeg vil ikke slenge ut noe tall her og nå, men hvis noen byr 2 millioner for Arni, så er det ingen vits, sier By Rise.

Må spille

Islendingens konkurrent, Espen Johnsen, har ved flere anledninger sagt klart ifra at han ikke er fornøyd med dagens situasjon. Han er langt unna eliteseriespill, og kommer ikke inn i landslagstroppen så lenge han ikke spiller førstelagsfotball.

Nå lover Ola By Rise at Johnsen skal få en avklaring om framtida i Rosenborg før neste sesong.

- For klubbens del er det jo flott at vi har så gode keepere. Men jeg har sagt til Espen at vi ikke er interessert i å sabotere karrieren hans. Han bør stå i mål i eliteserien, sier By Rise.

I går sa påtroppende RBK-trener Åge Hareide til Adresseavisen at han er forberedt på å leie ut Johnsen neste sesong. Men også Hareide lanserer salg av Arni Gautur Arason som et klart alternativ.

- Hvis Arni fortsetter å spille så godt som han gjør nå, så blir han kjøpt av andre, uttalte Hareide.

Bosman-spiller

Arason er skeptisk til å kommentere framtida. Kontrakten med Rosenborg går ut neste sesong, og islendingen tviler sterkt på at han blir Bosman-spiller.

Dermed blir han enten solgt, eller han signerer en ny kontrakt med Rosenborg.

- Jeg trives bra her, og gidder ikke tenke på andre muligheter før det skjer noe konkret, sier Arason.

PRAKTSESONG: Arni Arason får vist seg fram for europeiske toppklubber når Champions League starter på tirsdag. Nå innrømmer Rosenborg at det kan bli aktuelt å selge ham hvis det kommer et godt tilbud.