Åpner for at Holst Enger Grand Tour-debuterer i høst

På listen til IAM i Spania rundt.

PAU (procycling.no): - Vi har en plan om kanskje å sende ham til Vueltaen, men det er kanskje litt for tidlig. Vi har det likevel i bakhodet at vi sender ham for at han skal få erfaringen i et treukersløp, sier Rik Verbrugghe, sportsdirektør i IAM Cycling, til procycling.no.

- Han er på listen med de aktuelle, så man vet aldri, sier Verbrugghe.
Like før starten på ellevte etappe av Tour de France, behagelig tilbakelent mot panseret på IAM-bilen, har ikke Verbrugghe hastverk med å ta ut laget til årets siste treukerstur.

- Løp som Arctic race passer Sondre bra, og han skal kjøre Tour de Wallonie (25.-29. juli) før det. Så vi har gode løp til ham, og vi trenger ikke stresse en «Grand tour» mer enn nødvendig, sier sportsdirektøren.

- Veldig viktig
Etter en trøblete vårsesong med flere penicillinkurer på grunn av en bronkitt, vant Holst Enger første etappe av Østerike rundt i begynnelsen av juli. Svært viktig for nordmannens anseelse på laget.

Les mer: Mer motgang for Holst Enger

- Selv om en ung rytter han stort potensial, må han vise det for lagkameratene. For hans del gir seieren selvtillit. Begge deler er veldig viktig som sykkelrytter, sier Verbrugghe.

For vårsesongen før seieren hadde få indikatorer på potensialet til Holst Engers spurt, men laget prøvde likevel ikke å stresse nordmannen.

- Det viktigste er at han er frisk. Er han ikke i form, er det heller ikke noe vits å sende ham på ritt bare for å fullføre. Han må være frisk og i god form, så kan vi snakke om å kjøre løp. I starten av sesongen var han hjemme og ble frisk. Etter han var i gang med treningen igjen, ventet vi med å sende ham på løp til han var klar for å prestere igjen, sier Verbrugghe.

Kristoff imponert
Alexander Kristoff er den mestvinnende syklisten i verden denne sesongen. Likevel er han imponert over at Holst Enger klarer å vinne på første året av kontrakten. Det klarte aldri Katjusja-syklisten.

- Han har hatt en vanskelig debut som proff, så det er imponerende at han klarer å ta første proffseier. Jeg klarte ikke å vinne i mitt første år. Nå håper jeg bare at han klarer å bygge videre på seieren, sier Kristoff.