BLUSS: Nødbluss har lenge vært brukt for å skape stemning på fotballstadioner verden over. Tidligere i år ble det kjent at dette ville bli forbudt i Norge. Nå kan problemet ha blitt løst. Her er Vålerengas supportere under en kamp mot Sarpsborg i 2013. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
BLUSS: Nødbluss har lenge vært brukt for å skape stemning på fotballstadioner verden over. Tidligere i år ble det kjent at dette ville bli forbudt i Norge. Nå kan problemet ha blitt løst. Her er Vålerengas supportere under en kamp mot Sarpsborg i 2013. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

Åpner for bruk av bluss på norske stadioner

Norsk Supporterallianse har løst problemet.

Norsk Supporterallianse mener å ha funnet en løsning som åpner opp for bruk av bluss på norske fotballstadioner, skriver Nettavisen.

Organisasjonen har startet med import av bluss som ikke er nødbluss.

Etter å ha vært i en situasjon med nulltoleranse for bruk av pyroteknikk på tribunene, bekrefter overingeniør i Oslo brann- og redningsetat, Ole-Johan Rygh, at den nye løsningen ikke bryter regelverket.

– Så lenge det er ment til bruk på fotballstadioner og slike arrangementer, vil det selvfølgelig være helt greit å bruke, sier han til Nettavisen.

(NTB)