Åpner for endringer

KVITFJELL (Dagbladet): Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gjennomføre samtaler med nasjonene etter Finn Aamodts beskyldninger om livsfarlig rovdrift av alpinistene. - Jeg er enig i at noe må gjøres, sier FIS' norske styremedlem Odd Seim Haugen.

- De leker med menneskeliv, sa Finn Aamodt om FIS-pampene i gårsdagens Dagbladet. Han mener alpinistene konkurrerer altfor mye fordi FIS fristes av sponsorenes millioner.

Kjetil Aamodt ønsker ingen debatt. Han trenger ro til å kjøre fortere på ski.

- Ingen kommentar, var alt han sa om saken etter 25. plassen i går - sesongens desidert dårligste plassering. Tilfeldig eller ikke - helbommen kom i Kjetils første renn etter sesongens lengste reise (18 timers flytur fra Korea) ...

Høringsrunder

- Det er klart dette er uheldig. Vi har hatt det i tankene, men har ikke funnet noen løsning. Vi må nå høre om de andre nasjonene mener det samme som Finn Aamodt, sier Odd Seim Haugen.

Verdensener Hermann Maier fra Østerrike er fornøyd som det er.

- Det har ikke vært så galt i år. Det er verre i sesongene der det er OL eller VM, sier Maier.

- Men du kjører ikke slalåm, slik Kjetil gjør?

- Det er riktig. Men kanskje jeg skal begynne.

Ta ansvar sjøl

I det foreløpige rennprogrammet for neste sesong ligger en tur til Japan, samt de tradisjonelle førjulskonkurransene i USA. Med VM i St. Anton, blir det da tøffere enn i år.

- Løperne må selv vurdere når de trenger hvile, sier Norges tidligere landslagssjef Dieter Bartsch. Han er nå sjef for Sveits og Paul Accola, løperen som kjører nest flest konkurranser. Bare Kjetil kjører mer.

Skipresident Jan Jensen sier det slik:

- I bunn og grunn må enhver løper ta ansvar for sitt eget liv.