Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for fotballstart i juni

Regjeringen sier ja til seriespill i toppfotballen fra 16. juni, etter unntak i covid-19-forskriften.

Det går fram av regjeringens plan og justering av coronatiltak som ble lagt fram torsdag.

- Organisert trening i elitefotballen med kontakt kan begynne fra og med nå. Kamper kan starte 16. juni i tråd med forslaget NFF har fremmet og som helsemyndighetene har godkjent, sier kulturminister Abid Raja.

Norges Fotballforbund (NFF) har gitt uttrykk for at det er ønskelig med treninger fra 10. mai og kamper fra 15. juni.

Norges idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) har i lengre tid presset på for å å få i gang elitefotballen. Begrunnelsen har vært at aktivitet og inntekter fra elitefotballen er en forutsetning for at også breddeidretten skal ha levelige kår.

NIF og NFF har utarbeidet det de kaller en protokoll for gjennomføring av trening og kamper som tar hensyn til smittevernreglene som gjelder. Den er av helsemyndighetene vurdert som smittevernfaglig forsvarlig.

Fotballsesongen skulle ha startet første uka i april, og kommende helg skulle 7. serierunde vært spilt. Til tross for at coronasituasjonen har ført til en betydelig utsettelse, er det NFFs mål å gjennomføre sesongen i de viktigste ligaene innen utgangen av 2020.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!