Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for kamper og cuper

Ny veileder for breddeidretten i dag.

BENT HØIE: - Vi må holde på coronatrening en stund til. Video: NTB Scanpix. Bilde: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Regjeringen varslet nye retningslinjer for breddeidretten mandag. Bent Høie opplyser her at konkurranser og trening ikke blir som før riktig ennå. Men en veileder publisert i samarbeid med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mandag, gjør det enklere å trene trygt.

Her åpnes det blant annet for kamper, cuper, stevner, treningsleire og lignende, så lenge arrangementet er på et offentlig sted og så lenge smittevernreglene overholdes.

NB! Dagbladet skrev først at dette ikke gjelder barn opp til 4. klasse, som kan ha kontakt. Dette stemmer ikke, presiserer Helsedirektoratet overfor VG. Enmetersregelen gjelder for alle.

- Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet foreslår at det tas en ny vurdering før sommeren, for å se på en ytterligere normalisering av idrettsaktiviteter, sier helsedirektør Bjørn Guldvog mandag.

Personene til stede skal kunne holde en meters avstand til hverandre. Med inntil 50 personer, menes deltakere, tilskuere, foresatte, søsken og andre som er til stede uten å ha oppgaver knyttet til selve gjennomføringen av arrangementet.

Til normalt er nevnte regel satt til 20 personer. Dette økes altså for idretten.

«For alle andre samlinger i grupper, for eksempel ordinære treninger, anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe og avstand på minst 1 meter. Dette gjelder både innendørs og utendørs,» heter det i veilederen.

Det er også et punkt at arrangøren har et ansvar for at kravet om avstand følges og ivaretar hygiene og at syke ikke deltar.

Arrangøren må også ha oversikt over alle som deltar for å sikre smittesporing.

Toppfotballen er nå i gang med treninger igjen. Her satses det fortsatt på seriestart i midten av juni, etter at NFF i samarbeid med Helseidrektoratet har satt sammen et eget regelsett.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier på pressekonferansen at Helsedirektoratet nå videre vil se på erfaringene fra åpningen av toppfotballen sammen med Norges Idrettsforbund. Målet er å se hvordan det kan brukes inn mot annen toppidrett.

- Det er veldig godt for norsk håndball at vi nå får lov til å drive med håndball, være sammen og dyrke fellesskapet i praksis litt. I tillegg er det veldig fint at vi får begynne å kaste ball, som er helt sentralt i håndball, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

I Norges Idrettsforbund er også gleden stor.

- Det åpnes nå for mer aktivitet med felles utstyr, for eksempel kasting av ball. Vi kan med dette si at ballen og annet felles berøringsutstyr herved er frikjent. Det gir gode muligheter for igangsettelse av mye idrettsaktivitet hvor man berører samme utstyr, sier generalsekretær Karen Kvalevåg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!