Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for langrennsstafetten

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Det kan bli mer OL-langrenn på Ole Einar Bjørndalen enn lørdagens tremil. Han har ifølge landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass åpnet for å gå en stafettetappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for langrennsgutta har via skiskytterledelsen fått klarsignal for å bruke Bjørndalen på stafetten. Om det blir nødvendig. Som første OL-utøver er Bjørndalen allerede innkvartert på den norske OL-basen Inn on the Creek. Han skal snakke med Pål Gunnar Mikkelsplass i dag.

- Om det blir mye sjukdom hos oss, så har vi en mulighet til å bruke ham på stafetten. Det vet vi.

Det ligger en åpning der, sier Mikkelsplass til Dagbladet.

Bjørndalen vil ikke miste fokus på tremila og skiskytinga, og nøyer seg foreløpig med å si:

- For meg er ikke stafetten noe tema før eventuelt langt ut i OL.

Mikkelsplass kommer ned fra langrennssamlingen i Sun Valley i dag sammen med resten av tremilslaget, som består av Thomas Alsgaard, Kristen Skjeldal og Tor Arne Hetland.

Stor usikkerhet

Etter fellesstarten på tremila kommende lørdag, skal Bjørndalen gå 20 kilometer skiskyting mandag. Onsdag neste uke går han 10 kilometer sprint skiskyting. Så er det to hviledager før 12,5 kilometer jaktstart skiskyting lørdag. Dagen etter går langrennsgutta 4 x 10 kilometer stafett.

Foreløpig har Mikkelsplass stor usikkerhet rundt den ene skøyteetappen. Thomas Alsgaard går nesten garantert sisteetappen, men Kristen Skjeldal og Tor Arne Hetlands form har variert såpass at elendige tremilsresultater lørdag, kan gjøre Bjørndalen aktuell for tredjeetappen på stafetten - også uten sjukdom.

- Teoretisk kan Ole Einar gå langrennsstafetten. Vi får se hvordan det går på tremila, sier Mikkelsplass.

- Går for seier

Ole Einars siste planlagte løp i OL - 4 x 7,5 kilometer skiskytterstafett - går først onsdag 20. februar. Med andre ord får Bjørndalen to hviledager igjen - om han tar en stafettetappe for Norge.

Mens langrennsløperne som regel har flere dagers pause mellom hvert renn, er Bjørndalen vant til et tett program. Totalt kan det bli seks løp på Bjørndalen på 12 dager. Totalt 90 kilometer på ski. Uten stafetten - 80 kilometer.

- Totalbelastningen er stor, men ikke noe mer enn det jeg har til vanlig i v-cupen i skiskyting. Det går i ett, sier Ole Einar til Dagbladet.

Men før stafett-beslutningen fattes, skal Bjørndalen gå for gull på tremila.

- Jeg går for å vinne. Men da må alt stemme, sier Bjørndalen

SKISKYTING OG LANGRENN: Ole Einar Bjørndalen kan bli historisk i Salt Lake City.
Hele Norges coronakart