Northug kan ende opp på sprintlandslaget

Åpner for Northug på større sprintlandslag

Trener for sprintlandslaget Arild Monsen ønsker seg et større lag rundt Johannes Høsflot Klæbo.

SPRINT-AKTUELL: Petter Northug kan ende opp på sprintlandslaget neste sesong. Sprinttrener Arild Monsen ønsker seg et større mannskap. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby
SPRINT-AKTUELL: Petter Northug kan ende opp på sprintlandslaget neste sesong. Sprinttrener Arild Monsen ønsker seg et større mannskap. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALTA (Dagbladet): Med den enorme suksessen til Johannes Høsflot Klæbo gjennom hele vinteren har det norsket sprintlandslaget fått en suveren ener. Det til tross for at sprintlandslaget har vært skåret ned til beinet ved flere anledninger denne vinteren.

Med en skadeforfulgt Håvard Solås Taugbøl, som sprintet Lillehammer inn til gull på sprintstafetten i NM torsdag, ryggproblemer for Sondre Turvoll Fossli og vannkopper for Pål Golberg tidlig i sesongen, har sprintlandslaget vært tynt besatt ved flere anledninger.

Seks i minste laget

Sprinttrener Arild Monsen mener at årets lag på seks mann var i minste laget.

- Det kan ikke være mindre. Break-even er seks, det må ikke være mindre for da er vi så sårbare ved forfall, forklarer Monsen.

Nå håper sprint-treneren at han får flere løpere under sin ledelse neste sesong. Sportssjef for langrenn, Vidar Løfshus, sier at det er aktuelt å øke antall utøvere på sprintlandslaget neste sesong.

- Det er en vurdering vi gjør før hvert år, plutselig kan det være sju-åtte der og færre på allround, så det kan være aktuelt, bekrefter Vidar Løfshus til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer