Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug kan ende opp på sprintlandslaget

Åpner for Northug på større sprintlandslag

Trener for sprintlandslaget Arild Monsen ønsker seg et større lag rundt Johannes Høsflot Klæbo.

SPRINT-AKTUELL: Petter Northug kan ende opp på sprintlandslaget neste sesong. Sprinttrener Arild Monsen ønsker seg et større mannskap. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby
SPRINT-AKTUELL: Petter Northug kan ende opp på sprintlandslaget neste sesong. Sprinttrener Arild Monsen ønsker seg et større mannskap. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA (Dagbladet): Med den enorme suksessen til Johannes Høsflot Klæbo gjennom hele vinteren har det norsket sprintlandslaget fått en suveren ener. Det til tross for at sprintlandslaget har vært skåret ned til beinet ved flere anledninger denne vinteren.

Med en skadeforfulgt Håvard Solås Taugbøl, som sprintet Lillehammer inn til gull på sprintstafetten i NM torsdag, ryggproblemer for Sondre Turvoll Fossli og vannkopper for Pål Golberg tidlig i sesongen, har sprintlandslaget vært tynt besatt ved flere anledninger.

Seks i minste laget

Sprinttrener Arild Monsen mener at årets lag på seks mann var i minste laget.

- Det kan ikke være mindre. Break-even er seks, det må ikke være mindre for da er vi så sårbare ved forfall, forklarer Monsen.

Nå håper sprint-treneren at han får flere løpere under sin ledelse neste sesong. Sportssjef for langrenn, Vidar Løfshus, sier at det er aktuelt å øke antall utøvere på sprintlandslaget neste sesong.

- Det er en vurdering vi gjør før hvert år, plutselig kan det være sju-åtte der og færre på allround, så det kan være aktuelt, bekrefter Vidar Løfshus til Dagbladet.

Også sprintlagets store ener er enig i at laget ideelt sett kunne hatt flere utøvere neste sesong.

- Det er klart, vi blir jo sårbare når vi er seks stykker, og når to mann er borte er vi bare to dobbeltrom på samling. Da er det tynt. Jeg synes vi har klart oss bra sånn som det har vært og har trivdes godt med gjengen, men jeg tror ikke det hadde vært noe negativt å få inn flere, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Åpner for Northug

STØRRE MANNSKAP: Arild Monsen vil ha flere utøvere på sitt sprintlag neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STØRRE MANNSKAP: Arild Monsen vil ha flere utøvere på sitt sprintlag neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

For Løfshus, som sammen med resten av landslagsledelsen og utøverne har sesongevaluering under NM i Alta, kommer antallet utøvere på neste års sprintlandslag til å handle om å få kabalen til å gå opp.

- Vi har stadig vekk sett at det er en miks av løpere på begge lag og løpere som behersker begge deler. Det handler om å sette sammen den riktige treningsgruppa - og litt i forhold til hvilken trener som skal følge dem. Grunnfilosofien er den samme, så er det kanskje litt annerledes «krydder» på det ene eller andre laget.

Avgjørelsen om hvem som blir tatt ut på sprintlandslaget kommer dermed i løpet av den kommende måneden.

Finn Hågen Krogh har allerede gjort det klart at han ønsker seg tilbake på sprintlandslaget etter en skuffende sesong, og får trolig viljen sin. Et annet navn som ofte dukker opp i diskusjonene omkring de forskjellige landslagene, er Petter Northug.

- Petter er nå alltid aktuell for landslag, så i den grad han skal inn på landslag, så kan det fort være på sprint, sier Løfshus.

Heller ikke suksesstrener Monsen utelukker at Northug kan få plass på hans lag neste sesong.

- Om han kommer på laget mitt, kan jeg ikke si noe om her nå. Om han kommer, så gjør jeg så godt jeg kan i samarbeid med de løperne jeg har.

Ønsker Northug velkommen

Under sprintstafetten i NM viste Northug friske takter da han hang på Martin Johnsrud Sundby som enestemann på den tredje etappe for førsteetappe-løperne. Monsen sier at han håper Northug finner tilbake til god gammel form.

- Det må jo absolutt være første målet, at han kommer tilbake med helt andre takter enn det han har vist i vinter, så får tiden vise om det er opp til gamle, gamle høyder. Det gjenstår å se, sier Monsen.

Langrennsportens nye store trønderstjerne Klæbo sier at han vil ønske den gamle velkommen og håper å lære av ham, om de skulle bli lagkamerater.

- Om han kommer på et sprintlandslag, så skal jeg ta ham godt imot. Jeg tror han er en fyr som har mye å komme med når det kommer til erfaring, og hvis jeg kan lære noe av ham - og han forhåpentligvis kan lære noe av meg - så tror jeg det kan bli bra, sier Klæbo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!