LaLiga

Åpner for sjokkovergang

Under et intervju på spansk radio gjorde Atlético Madrid-president Enrique Cerezo det klart at klubben gjerne henter tilbake Antoine Griezmann fra Barcelona.

POTENSIELT LAGKAMERATER?: Atlético Madrid-president Enrique Cerezo ser gjerne João Félix (til venstre) og Antoine Griezmann i samme klubb. Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutterstock
POTENSIELT LAGKAMERATER?: Atlético Madrid-president Enrique Cerezo ser gjerne João Félix (til venstre) og Antoine Griezmann i samme klubb. Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

Det var i et intervju på det spanske radioprogrammet «El Larguero» på kanalen Cadena SER at Cerezo lot seg intervju natt til onsdag.

Da temaet Antoine Griezmann la 73-åringen lite imellom hva angår klubbens ønske å lokke franske Griezmann tilbake til den spanske hovedstaden.

- Han er en fantastisk spiller. Vi skulle gjerne hatt ham tilbake, men jeg tror ikke Barcelona ønsker å selge ham, fortalte Cerezo under intervjuet.

«Nok er nok»

Sagaen mellom Atlético Madrid, Barcelona og Antoine Griezmann er en som gjør at en hypotetisk retur for Griezmann ville virket smått sjokkerende.

Allerede i 2018 nådde nemlig forholdet mellom Atlético Madrid og Barcelona et slags bunnivå da administrerende direktør, Miguel Ángel Gil Marín i den spanske hovedstadsklubben hadde fått nok av Barcelonas oppførsel.

MEKTIG HERREMANN: Enrique Cerezo (til høyre), her sammen med João Félix. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez)
MEKTIG HERREMANN: Enrique Cerezo (til høyre), her sammen med João Félix. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez) Vis mer

Den gangen la klubben ut en offisiell pressemelding der de hudflettet Barcelona for deres oppførsel i jakten på Griezmann.

I uttalelsen, der det avsluttende avsnittet inneholder setningen «nok er nok», fikk Barcelona og Griezmann tydelig beskjed om å legge flørten på hylla.

Året etter var det uansett ingen vei tilbake for verken eller. Det ble nemlig bekreftet 12. juli 2019 at Barcelona hadde trigget utkjøpsklausulen i kontrakten til franskmannen.

300 euro

I sin offisielle uttalelse opplyste Barcelona om at den lå på 120 millioner euro.

Det var bare ett problem; det ville ha vært den aktuelle prisen dersom Barcelona ventet med å signere Griezmann etter 1. juli 2019. Det hevdet Atlético Madrid å vite at ikke var tilfellet.

Det ble kaos da dommeren skulle blåse av oppgjøret mellom Sevilla og Granada i La Liga. Video: Rødtkort Vis mer

At selv om avtalen var formelt i boks 12. juli, så var Griezmann og Barcelona enige lenge før de bekreftet avtalen. Prisen på Griezmann før 1. juli 2019? 200 millioner euro.

Etter at Atlético Madrid tok saken videre til det spanske fotballforbundet endte Barcelona opp med en bot på 300 euro.

Dette fordi komiteen ikke fant bevis på at Barcelona hadde signert noen avtale med Griezmann mens han fremdeles var i Atlético Madrid. Boten ble derfor hevdet å heller være symbolsk, mer enn noe annet.

Ingen vei ut for Félix

Det betente forholdet mellom klubbene, mye grunnet Griezmann, gjør det derfor smått oppsiktsvekkende at Cerezo to år seinere gjør det klart at han gjerne henter franskmannen til Wanda Metropolitano.

- Ethvert lag hadde vært gale etter å hente Griezmann. Han gjorde helt fantastiske sesonger med oss, og jeg tror at fotballfaglig sett så ble han formet av Atlético Madrid, forklarte Cerezo videre.

Med Atlético Madrid var Griezmann med å vinne Europa League i 2017/2018-sesongen, mens han også tapte Champions League-finalen i 2016 mot byrival Real Madrid.

DE GLADE DAGER: Antoine Griezmann fra sin tid i Atlético Madrid. Foto: Jack GUEZ / AFP.
DE GLADE DAGER: Antoine Griezmann fra sin tid i Atlético Madrid. Foto: Jack GUEZ / AFP. Vis mer

Skulle han ende opp med å returnere til Atlético Madrid vil han fort dele angrepsrekke med det portugisiske supertalentet João Félix, som til tross for en vanskelig tid i klubben visstnok ikke er til salgs.

- Det finnes ingen sjanse for at João Félix drar, forklarte Atleti-president i samme intervju.

- Spillere må tilpasse seg, og den dagen han virkelig tar så kommer han til å ta sin plass blant de beste spillerne i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer