FOLKEFEST: Flere vestlendinger kan få ta del i Tour des Fjords kommende år. Bildet er er fra årets andre etappe mellom Jondal og Haugesund Foto: Tour des Fjords.
FOLKEFEST: Flere vestlendinger kan få ta del i Tour des Fjords kommende år. Bildet er er fra årets andre etappe mellom Jondal og Haugesund Foto: Tour des Fjords.Vis mer

Åpner for sykkelfest på hele Vestlandet

Også Sørlandet kan få Tour de Fjords-etapper i framtida.

(procycling.no): Tour des Fjords vokste seg større enn noen gang også i 2015.

Dagen etter at rittet er over forteller direktør Roy Hegreberg til procycling.no at han blir nedringt av folk. De vil vite hvor mange som var ute i løypene i løpet av de fem dagene i forrige uke.

Fra oppstarten i Bergen onsdag til avrundingen i Stavanger søndag stilte vestlandsfolket opp i hopetall, tross flere kalde regnværsdager.

Hegreberg understreker at han må få tall fra mer kvalifiserte kilder for å anslå hvor mange publikummere som fant veien til løypene.

- Jeg må vente med det til jeg har fått noe fra de som driver med den typen statistikk. Men det var så mye folk ute at jeg tviler på om det har vært bedre oppslutning rundt et idrettsarrangement på Vestlandet noen gang, sier rittdirektøren til procycling.no.

- Dette var et nytt stort steg for Tour des Fjords. Rittet hadde en fantastisk oppslutning hele veien. Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Samtidig vi vet også at vi fortsatt kan bli bedre på mange områder, legger han til.

Vil utvide
Tour des Fjords har ambisjoner om å arrangere etapper også i andre fylker enn Rogaland og Hordaland i framtida. Det kan bety at Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sørlandet også får være med som vertskap framover.

- Vi har søkt om å utvide rittet til seks dager fra neste år. I tillegg har vi søkt om at rittstatusen heves til HC-kategorien, forteller Hegreberg.

- Kan det bli aktuelt å arrangere rittet i andre fylker i vest og sør?

- Absolutt. Det er fantastisk flotte områder nord for Bergen, i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, og også sør for Stavanger. Det er på den bakgrunnen vi ønsker å utvide antallet rittdager.

Med etapper eksempelvis i Møre og Romsdal kan det muligens bli vanskelig å opprettholde regionen rundt Stavanger som hovedbase. Hittil har rogalandsbyen vært målby i hver utgave. Rittdirektøren vil likevel ikke utelukke at oljehovedstaden fortsetter å være hjertet i Tour des Fjords.

- Det får vi se på. Stavangerregionen har bidratt mye og har gitt mest støtte så langt. Støttepillerne våre her har gjort et fantastisk arbeid. Vi ønsker å bli større og få med oss flere folk, sier Roy Hegreberg.

Mange lokale og regionale sponsorer i sørvest betyr dog ikke at Tour des Fjords bundet til regionen for all framtid. Flere av de største sponsorene driver virksomheten sin over hele landet.

- Uno X og Coop er med på laget i flerårige engasjement og har bidratt til det flotte arrangementet vi har bygget opp. Også andre har vært med som støttespillere på ettårige avtaler, men vi håper også andre vil være med, påpeker rittets øverste sjef.

Suksess på TV
TV 2 melder mandag om rekordtall for sendingene sine fra Tour des Fjords. Med 187.000 seere i snitt, fikk kanalen over dobbelt så mange til å følge etapperittet via fjernsynsskjermen sammenlignet med i fjor.

- Dette er en eventyrlig økning. Tour of Norway og nå Tour des Fjords har vært en sammenhengende jubelferd. Det er veldig gledelig at også de norske etapperittene innkasserer sterke seertall. Det har vært en klar målsetning å bygge opp interessen her, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

Hagen legger til at kanalen skylder både publikum, arrangører og rytterne en stor takk.

- Det hjelper å ha nordmenn som preger løpene og Edvalds etterlengtede triumf i går var stor idrett, fastslår TV 2-sportssjefen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.