<strong>ÅPNER IGJEN:</strong> Fotballkamper på mektige Maracana er blitt spilt uten tilskuere fram til nå. Her fra oppgjøret mellom Bangu og Flemngo 18.juni. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER IGJEN: Fotballkamper på mektige Maracana er blitt spilt uten tilskuere fram til nå. Her fra oppgjøret mellom Bangu og Flemngo 18.juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Åpner for titusenvis på fotballkamper

Fra 10. juli lempes det kraftig på begrensningene rundt tilskuere på fotballkamper i Rio de Janeiro-området i Brasil.

Publisert
Sist oppdatert

Fra da vil det være mulig å fylle opp med 1/3 av kapasiteten på arenaene.

Brasilianske klubber er knallhardt rammet økonomisk av pandemien og ønsket – i likhet med blant annet Norge – komme i gang med kamper ganske fort etter utbruddet.

Fotball er i særklasse den mest populære idretten i Brasil, og interessen blant landets cirka 200 millioner innbyggere speiler det.

Brasil er truffet brutalt av covid-19-sykdom med vel 55.000 dødsfall relatert til pandemi-utbruddet. Mange tror fotballkamper med titusenvis av tilskuere, vil kunne bidra til ytterligere spredning av sykdommen.

Fra 16. august er planen å slippe helt opp og gi mulighet for å selge alle billetter og fylle stadioner til siste plass.

Brasils mest kjente fotballarena, Maracanã med en kapasitet på 64.000 tilskuere, er nå todelt i bruk. Delvis fungerer det som et feltsykehus for covid-19-syke. Samtidig spilles det fotballkamper der.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer