Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner for titusenvis på fotballkamper

Fra 10. juli lempes det kraftig på begrensningene rundt tilskuere på fotballkamper i Rio de Janeiro-området i Brasil.

ÅPNER IGJEN: Fotballkamper på mektige Maracana er blitt spilt uten tilskuere fram til nå. Her fra oppgjøret mellom Bangu og Flemngo 18.juni. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER IGJEN: Fotballkamper på mektige Maracana er blitt spilt uten tilskuere fram til nå. Her fra oppgjøret mellom Bangu og Flemngo 18.juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fra da vil det være mulig å fylle opp med 1/3 av kapasiteten på arenaene.

Brasilianske klubber er knallhardt rammet økonomisk av pandemien og ønsket – i likhet med blant annet Norge – komme i gang med kamper ganske fort etter utbruddet.

Fotball er i særklasse den mest populære idretten i Brasil, og interessen blant landets cirka 200 millioner innbyggere speiler det.

Brasil er truffet brutalt av covid-19-sykdom med vel 55.000 dødsfall relatert til pandemi-utbruddet. Mange tror fotballkamper med titusenvis av tilskuere, vil kunne bidra til ytterligere spredning av sykdommen.

Fra 16. august er planen å slippe helt opp og gi mulighet for å selge alle billetter og fylle stadioner til siste plass.

Brasils mest kjente fotballarena, Maracanã med en kapasitet på 64.000 tilskuere, er nå todelt i bruk. Delvis fungerer det som et feltsykehus for covid-19-syke. Samtidig spilles det fotballkamper der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!