Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner landslagsdøra for Grodås(38)

SANTARÉM (Dagbladet): Landslagets keepertrener Erik Thorstvedt åpner for at hans gamle konkurrent, Frode Grodås, kan gjøre comeback for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rent fysisk er Frode like bra som før, og nå får han snart spille førstelagsfotball (Liv-Fossekallen) igjen. Frode er helt klart en outsider, fastslår Thorstvedt. Utspillet fra landslagets keepertrener kommer dagen etter at debutanten Espen Johnsen (22) storspilte mot Portugal.

Thorstvedts uttalelse til Dagbladet speiler landslagsledelsens lunkne tilfredshet med keepersituasjonen.

Alternativene

  • Førstevalget Thomas Myhre har slitt med skader og uheldige klubbvalg - og har hatt det Thorstvedt kaller «noen situasjoner i VM-kvaliken». Andre vil kalle det tabber.
  • Espen Baardsen klarer ikke å spille seg til fast plass på et middels engelsk 1. divisjonslag, og framstår ikke lenger som det unike keeperemnet.
  • Helten fra tirsdag, Espen Johnsen , er pur ung til A-landslagskeeper å være - og kan dessuten fort ende som reserve for Arni Arason i Rosenborg nok en sesong.
  • Det generelle nivået på norske keepere er blandet, og ingen framstår i øyeblikket som et naturlig førstevalg i landslagssammenheng.

Frode Grodås

Født:24. oktober 1964 i Volda.

Posisjon:Målvakt

Klubb:Schalke 04. Skal spille fra L/F Hønefoss fra og med mai i år.

Tidligere klubber:Hornindal, Sogndal, Lillestrøm, Chelsea, Tottenham, Racing Santander (lån).

Landskamper:48

Siste landskamp:1993(3-3 mot Estland)

Da kan fort Thorstvedt og landslagssjef Nils Johan Semb bli enige om at en topptrent og rutinert lederskikkelse som Frode Grodås er mannen som skal stå i mål for Norge.

- Jeg ser ingen grunner til at Frode ikke skal melde seg på i den kampen. Han er meget godt trent og fortsatt motivert. Nå vil han også få regelmessig kamptrening. Men ideelt sett burde han naturligvis ha spilt i Tippeligaen, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Espen er typen

I øyeblikket er det 16 år yngre Espen Johnsen som markerer seg mest positivt i keeperdiskusjonen. Mot Portugal fulgte han opp prestasjonene fra U-21-landslaget, og reddet blant mye annet to skudd i straffesparkkonkurransen.

- Vi har ventet på en som virkelig står fram og markerer seg. Det kan virke som om Espen er den typen, sier Thorstvedt.

LANSERER GRODÅS: Keepertrener Erik Thorstvedt i Portugal.<P>
COMEBACK? Frode Grodås spilte den siste av sine 48 landskamper mot Estland i 1999. Her på trening.
Hele Norges coronakart