Åpner mot Italia

Åge Hareide og landslaget starter VM-kvaliken mot Italia på bortebane. - Du får aldri alt du ønsker deg, sier fotballpresidenten.

Datoene for VM-kvalifiseringskampene til Norge ble klart etter det Omdal betegnet som «harde forhandlinger» i Roma fredag.

- Det var ikke helt problemfritt, men jeg har vært med i dobbelt så lange møter som dette, og jeg har også opplevd at man ikke blir enig. Jeg er glad vi er kommet til en løsning, så kan du alltid diskutere rekkefølgen på kampene, sier Omdal til NTB.

Norge møter altså Italia på bortebane i den første kampen 4. september, og fortsetter mot Hviterussland på hjemmebane 8. september. Så følger en bortekamp mot Skottland 9 oktober, før 2004 avsluttes med hjemmekamp mot Slovenia 13. oktober.

Det spilles seks VM-kvalifiseringskamper i 2005 - tre hjemme og tre borte.

Tenker offensivt

- Du får aldri det du ønsker deg 100 prosent, men jeg synes vi har fått et ålreit program, sier Per Ravn Omdal, som sammen med blant andre Åge Hareide brukte hele fredagen til terminmøte for Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

- Det blir en tøff start mot Italia?

- Å begynne med en dårlig motstander ligger ikke i filosofien og tankegangen til laget nå. Jeg tror dette blir bra, fortsetter Omdal.

Norge har ikke bare gode minner fra Minsk og møtet med Hviterussland. 28. mars 2001 tapte det norske fotballandslaget 2-1 mot hviterusserne i en VM-kvalifiseringskamp.

Per Ravn Omdal tror imidlertid ikke det blir noe problem å avslutte VM-kvalifiseringen med bortekamp mot Hviterussland 12. oktober 2005.

- Den må være kurant.

Kampene

4. sept.: Italia - Norge.

8. sept.: Norge - Hviterussland.

9. okt.: Skottland - Norge.

13. okt.: Norge - Slovenia.

2005:

30. mars: Moldova - Norge.

4. juni: Norge - Italia.

3. sept.: Slovenia - Norge.

7. sept.: Norge - Skottland.

8. okt.: Norge - Moldova.

12. okt.: Hviterussland - Norge.

Det norske U21-landslaget spiller mot samme motstander én dag før A-landslagets kamper.

(NTB)

BORTEBANE: Norge åpner mot Italia og avslutter mot Hviterussland i VM-kvaliken.