Terminliste i Premier League

Åpner mot West Ham

Sesongens Premier League-oppsett er klart.

SKAL SPILLE I PL: Den norske superstjerna Erling Braut Haaland. Foto: Manchester City
SKAL SPILLE I PL: Den norske superstjerna Erling Braut Haaland. Foto: Manchester City Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sesongen blir Erling Braut Haalands første i den engelske toppdivisjonen og i den første kampen skal han og Manchester City møte West Ham på bortebane.

Liverpool starter også sin sesong på bortebane og møter Fulham i den første kampen. Manchester United og deres nye manager Erik ten Hag starter imidlertid hjemme mot Brighton.

Martin Ødegaard og Arsenal får æren av å åpne sesongen borte mot Crystal Palace fredag 5. august.

Du kan se hele terminlista i faktaboksen nederst i saken.

Vanskelig oktober for Haaland

For uten om det som kan være en vrien start for Haaland mot West Ham, så slipper Manchester City å møte noen av topp seks lagene i de seks første kampene. Dermed kan de lyseblå få en perfekt start på sesongen.

Det kan imidlertid bli en tøff oktober måned for Haaland og City. Da møter de hele tre av topp seks lagene. Blant dem det er det som kan bli Haalands første Manchester-derby 1. oktober

Tidlig Liverpool-United-kamp

Allerede i den tredje runden får mange norske Premier League-fans en skikkelig godbit. Da får vi nemlig Manchester United - Liverpool på Old Trafford.

Utenom det oppgjøret ser det på papiret ut som Liverpool har fått et relativt overkommelig oppsett i starten av sesongen.

REVANSJESUGEN: Liverpool-trener Jurgen Klopp. Foto: NTB
REVANSJESUGEN: Liverpool-trener Jurgen Klopp. Foto: NTB Vis mer

Det blir også en spennende sesong for Manchester United som har fått på plass Erik ten Hag som klubbens nye manager. Nederlenderen har en stor jobb foran seg når han skal forsøke å få klubben opp i toppen igjen.

Men med nevnte Liverpool i tredje runde og Arsenal i sjette runde, så må virkelig nederlenderen få sving på United tidlig i sesongen.

MYE Å GJØRE: Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag. Foto: AP/NTB
MYE Å GJØRE: Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag. Foto: AP/NTB Vis mer

- City er favoritter

Ekspertene tipper at det blir nok en duell mellom Liverpool og Manchester City i kampen om ligatittelen. De to lagene møtes for første gang 15. oktober på Anfield.

- Det er en fantastisk duell mellom Manchester City og Liverpool. Det er to klubber og to managere som er innovative og gjør fotballen bedre for hver eneste sesong de holder på, sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

LSK-spiller og Viaplay-ekspert Pål André Helland tror også det blir en duell mellom de to lagene, og holder City som favoritter.

- De ble seriemestere i år og har kjøpt den beste spissen i verden. Jeg tror, litt som i år, at det blir ganske tett. Jeg tror også at vi oftere og oftere kommer til å se at de fire lagene bak vil være mer konkurransedyktige i kampene mot Liverpool og City, sier Helland til Dagbladet.

DUELLEN: Ekspertene spår et nytt rotterace mellom Klopp og Guardiola. Foto: NTB
DUELLEN: Ekspertene spår et nytt rotterace mellom Klopp og Guardiola. Foto: NTB Vis mer

Årets sesongoppsett er påvirket av VM i Qatar som spilles fra slutten av November til slutten av desember. Premier League vil derfor ha en pause i den perioden og starter dermed også tidligere denne sesongen med første kamp allerede 5. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer